Λιζ Τρας: Για δυο χρόνια παγώνουν οι λογαριασμοί ενέργειας

Array

Η Βρετανή πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης των πολιτών και επιχειρήσεων στην ενεργειακή κρίση και την αύξηση κόστους διαβίωσης με πάγωμα των τιμών ενέργειας.

Χίλιες λίρες ετησίως θα εξοικονομήσουν τα βρετανικά νοικοκυριά στους λογαριασμούς ενέργειας.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να είσαι τολμηρός» δήλωσε η Λιζ Τρας ανακοινώνοντας στην Βουλή των κοινοτήτων το σχέδιο της να περιορίσει τους μέσους λογαριασμούς ενέργειας σε 2.500 £ ετησίως από τον Οκτώβριο για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο λογαριασμός φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος επρόκειτο να αυξηθεί από 1.971 £ σε 3.549 £ τον Οκτώβριο.

Το χαμηλότερο ανώτατο όριο θα επιτευχθεί εν μέρει μέσω της κατάργησης των πράσινων εισφορών στους λογαριασμούς ενέργειας, που κοστίζουν στον μέσο φορολογούμενο περίπου 152 £ ετησίως.

Περίπου 28 εκατομμύρια νοικοκυριά θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν την ενίσχυση των 400 λιρών το φθινόπωρο, η οποία σχεδιάστηκε για να τα βοηθήσει να πληρώσουν υψηλότερους λογαριασμούς όταν αυξηθεί το ανώτατο όριο.

Το πακέτο στήριξης των νοικοκυριών δεν είναι διαθέσιμο στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου η ρυθμιστική αρχή ενέργειας δεν έχει ανώτατο όριο τιμής.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος