Λουκασένκο: Η ένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας πιο ισχυρή από την ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι η ένωση της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, θα είναι πιο ισχυρή, στοχαστική και προηγμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Αυτή η ένωση θα είναι πιο προηγμένη και πιο σταθερή. Πρώτον, γιατί θα λάβουμε υπόψη όλα τα λάθη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό να μην τα επαναλάβουμε, ενώ θα χρησιμοποιήσουμε τη θετική εμπειρία η οποία θα είναι χρήσιμη για εμάς”. Αυτό υποστήριξε ο Λευκορώσος ηγέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στo τουρκικό  TRT, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το πρακτορείο BEITA.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, προσέθεσε πως  ένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας, θα αφήσει πίσω της τη νοοτροπία της Σοωιετικής Ένωσης, καθώς όπως τόνισε:”ξέρουμε τι να αφήουμε από το σοβιετικό παρελθόν και τι από αυτό δεν θα μας χρησμιεύσει στο μέλλον. Επομένως, η δική μας ένωση , θα είναι πιο ισχυρή και πιο στοχαστική”. 

Ο Λευκορώσος πρέοδρος σημίωσε ακόμα, πως η διαδικασία ολοκλήρωσης της Λευκορωσίας και της Ρωσίας θα είναι προοδευτική και δεν θα συνδεθεί με προθεσμίες ή χρονικές παραμέτρους.

Κρεμλίνο: Μέχρι το τέλος του έτους νέα συνάντηση Πούτιν-Λουκασένκο

Με δήλωση του πριν λίγο ο Ντμίτι Πεσκόφ, έκανε γνωστό, πως μέχρι το τέλος του έτους Πούτιν και Λουκασένκο θα έχουν νέα συνάντηση σε ημερομηνία η οποία θ ανακοινωθεί σύνομα. 

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος