Μαδρίτη: 350 παράνομα πάρτι το Σαββατοκύριακο εν μέσω πανδημίας (video)

Μαδρίτη — Ανταπόκριση Δώρα Μακρή

Ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ αστυνομίας και συμμετεχόντων σε παράνομα νυχτερινά πάρτι συνεχίζεται σε ολόκληρη την Ισπανία παρά την απαγόρευση. Μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Μαδρίτη η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει σε 353 περιπτώσεις και να βάλει πρόστιμα σε πελάτες, νυχτερινά μπαρ ή ακόμα και σε τουριστικές κατοικίες, που ενοικιάζονται αποκλειστικά για ιδιωτικά μεταμεσονύκτια πάρτι. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, όμως, θα ισχύει τουλάχιστον ως τις 9 Μαΐου, άρα οποιαδήποτε συνάθροιση πέραν του οικογενειακού περιβάλλοντος είναι απαγορευτική.

Μαδρίτη: 350 παράνομα πάρτι το Σαββατοκύριακο εν μέσω πανδημίας (video)
AP Photo/Bernat Armangue

Κι ενώ η Ισπανία διανύει μία καθοριστική Μεγάλη Εβδομάδα και με τους επιδημιολογικούς δείκτες να σημειώνουν μικρή αύξηση, τα παράνομα πάρτι συνεχίζονται και οι συμμετέχοντες αναγκάζονται να βγαίνουν από τiς κρυψώνες τους, που συνήθως είναι ντουλάπες, κάτω από κρεβάτια, αποθήκες, κλπ. Επιπλέον, η αστυνομία έχει δικαίωμα να σπάσει οποιαδήποτε πόρτα και να εισέλθει εντός οποιασδήποτε κατοικίας όταν υπάρχει καταγγελία, χωρίς απαραίτητα να διαθέτει εισαγγελική εντολή. Κι αυτό διότι υπάρχει εσωτερική οδηγία από τα μέσα Μαρτίου προς τους αστυνομικούς που επιχειρούν χωρίς δικαστική απόφαση. Ειδικότερα για την Μεγάλη Εβδομάδα η ανησυχία είναι έντονη, προκειμένου να μην επαναληφθεί η χαλάρωση κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων που προκάλεσε την εκτόξευση των κρουσμάτων και των θανάτων τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.


Η οδηγία αυτή του Υπουργείου Εσωτερικών έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από συνταγματολόγους, καθώς πρόκειται για παραβίαση συνταγματικής ελευθερίας, όμως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα, επιτρέπει τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Σημειώνεται ότι σε αυτά τα ιδιωτικά πάρτι δεν τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας, ούτε καν η χρήση μάσκας. Παρατηρείται μάλιστα μαζική είσοδος στην Ισπανία Γάλλων τουριστών κυρίως νεαρής ηλικίας, οι οποίοι νοικιάζουν τουριστικές κατοικίες και παίρνουν μέρος σε παράνομα πάρτι, αναφέροντας μάλιστα ότι επειδή στην Γαλλία τα περιοριστικά μέτρα είναι πολύ πιο αυστηρά, επιλέγουν ειδικά την Μαδρίτη όπου υπάρχει μεγαλύτερη χαλάρωση.

Μαδρίτη: 350 παράνομα πάρτι το Σαββατοκύριακο εν μέσω πανδημίας (video)
AP Photo/Bernat Armangue

Με αφορμή το κύμα αυτό, η Ισπανία αποφάσισε να επιβάλει την πραγματοποίηση τεστ PCR σε όλους τους Γάλλους τουρίστες που μπαίνουν οδικώς στην Ισπανία — καθότι ως τώρα το τεστ επιβαλόταν μόνο για τις αφίξεις αεροπορικώς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος