Βρετανία: “Μακρύ, κακό όνειρο” η συμμετοχή μας στην ΕΕ, λέει ο υπουργός για το Brexit

Ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για την εφαρμογή του Brexit θα πει στο συνέδριο του κόμματος των Συντηρητικών ότι η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα “μακρύ, κακό όνειρο”.

Ο Λόρδος Φροστ θα παρουσιάσει στα μέλη του Συντηρητικού κόμματος τις ευκαιρίες που παρουσιάζει το Brexit για μία “Βρετανική Αναγέννηση”.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει “ως ένα πλήρως ανεξάρτητο κράτος που είναι υπεύθυνο για τους δικούς του νόμους – νέες Συμφωνίες Ελεύθερου Εμπορίου, νέο σύστημα μετανάστευσης” και απόλυτη ανεξαρτησία για μεταρρυθμίσεις σε όλους τομείς της οικονομίας.

Ο Λόρδος Φροστ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ομιλία του στο συνέδριο των Τόρις – για να προειδοποιήσει την ΕΕ ότι το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας κινδυνεύει να υπονομεύσει τη Συμφωνία Μπέλφαστ (Μεγάλης Παρασκευής).

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει τα απαραίτητα νομικά κείμενα για να παρακάμψει το Πρωτόκολλο, το οποίο τέθηκε σε ισχύ μόλις πριν από 10 μήνες.

Τα έγγραφα, αναμένεται να υποστηρίξει ο Λόρδος Φροστ, είναι συμβατά με το πρωτόκολλο που συμφωνήθηκε με την ΕΕ, το οποίο σύμφωνα με το άρθρο 13 παράγραφος 8 της Συμφωνίας, μπορεί να αντικατασταθεί με ανώτερες ρυθμίσεις.

Τα έγγραφα αντικατάστασης του Πρωτοκόλλου αναμένεται να δοθούν στην ΕΕ τις επόμενες ημέρες.

Ανταπόκριση/Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος