Malaysia Airlines: Επίθεση αυτοκτονίας “βλέπουν” ερευνητές στην πτήση MH370

Η τραγική κατάληξη της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, που αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο μυστήριο, ήταν αποτέλεσμα επίθεσης αυτοκτονίας, σύμφωνα με δύο κορυφαίους ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων.

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ του Sky News MH370: The Final Search που προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ο κορυφαίος ερευνητής και έμπειρος πιλότος, John Cox είπε ότι η απώλεια του MH370 δεν ήταν τυχαία.

Η πτήση της Malaysia Airlines μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα όταν χάθηκε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, τον Μάρτιο του 2014. Ο Cox τόνισε ότι η περιστροφική κίνηση του αεροπλάνου δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η πτήση ελέγχθηκε από έναν από τους κυβερνήτες, καθώς όπως είπε, το αεροπλάνο δεν θα μπορούσε να πετάξει με τις αντίστοιχες στροφές αν κάποιος δεν έδινε συγκεκριμένες εντολές.

Πρόσθεσε ότι η διαδρομή του αεροσκάφους απαιτούσε ειδικές γνώσεις και ικανότητες, τις οποίες είχε μόνο ο πιλότος, ο οποίος φαίνεται ότι απενεργοποίησε το σύστημα σύνδεσης δεδομένων της MH370. Για αυτόν τον λόγο ο Cox πιστεύει ότι ο συγκυβερνήτης, δεν είχε κάποιο ρόλο στην εξαφάνιση του αεροσκάφους. Ωστόσο, σημείωσε ότι η θεωρία του είναι πιθανό να μην αποδειχθεί ποτέ.

Επίσης, στο ίδιο ντοκιμαντέρ, ο Καναδός ερευνητής αεροπορικών δυστυχημάτων Larry Vance είπε ότι τα γεγονότα που οδήγησαν στη συντριβή της πτήσης της Malaysian Airlines ήταν πολύ απλά: «Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, το αεροσκάφος καταστράφηκε σκόπιμα και δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό».

Πηγή: dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος