Μάνφρεντ Στάινερ: Ο άνδρας που πήρε διδακτορικό στη φυσική στα 89 του χρόνια

Ένας 89χρονος άνδρας από το Ρόουντ Άιλαντ πέτυχε έναν στόχο για τον οποίο πέρασε δύο δεκαετίες προσπαθώντας και σχεδόν μια ζωή να τον σκέφτεται: απέκτησε το διδακτορικό του και έγινε φυσικός.

Ο Μάνφρεντ Στάινερ υπερασπίστηκε πρόσφατα τη διατριβή του με επιτυχία στο Πανεπιστήμιο Brown στο Providence. Ο Στάινερ λατρεύει αυτό το πτυχίο επειδή είναι αυτό που πάντα ήθελε και επειδή ξεπέρασε προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τις σπουδές του. «Αλλά τα κατάφερα, και αυτό ήταν το πιο ευχάριστο σημείο στη ζωή μου, να το τελειώσω», δήλωσε

Ως έφηβος στη Βιέννη, ο Στάινερ εμπνεύστηκε να γίνει φυσικός αφού διάβασε για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Μαξ Πλανκ. Θαύμαζε την ακρίβεια της φυσικής. Αλλά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η μητέρα και ο θείος του τον συμβούλεψαν ότι η σπουδή ιατρικής θα ήταν καλύτερη επιλογή σε ταραγμένους καιρούς. Πήρε το πτυχίο του στην Ιατρική από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης το 1955 και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, όπου έκανε μια επιτυχημένη καριέρα μελετώντας τις διαταραχές του αίματος.

Ο Στάινερ σπούδασε αιματολογία στο Πανεπιστήμιο Tufts και βιοχημεία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης πριν γίνει αιματολόγος στο Πανεπιστήμιο Μπράουν. Έγινε τακτικός καθηγητής και ηγήθηκε του τμήματος αιματολογίας της ιατρικής σχολής στο Μπράουν από το 1985 έως το 1994.

Ο Στάινερ βοήθησε στη δημιουργία ενός ερευνητικού προγράμματος στην αιματολογία στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, το οποίο διηύθυνε μέχρι που αποσύρθηκε από την ιατρική το 2000 και επέστρεψε στο Ρόουντ Άιλαντ. Ο Στάινερ βρήκε την ιατρική έρευνα ικανοποιητική, αλλά δεν είχε την ίδια γοητεία με τη φυσική.

«Ήταν κάτι σαν μια επιθυμία που δεν εκπληρώθηκε ποτέ, που πάντα κολλούσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου», είπε. «Δεν ήθελα να περάσω τη ζωή μου απλώς καθισμένος ή παίζοντας γκολφ ή κάτι τέτοιο. Ήθελα να παραμείνω ενεργός».

Πηγή: apnews.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος