Μόσχα: Από Οδησσό μέσω Βουλγαρίας έφτασαν καμουφλαρισμένα τα εκρηκτικά για την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας

Array

Η τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας οργανώθηκε από την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και τον αρχηγό της Kirill Budanov. Οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας μέχρι στιγμής, ανακοίνωσε η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), αναφέρει το Interfax.

Η FSB ανακοίνωσε ότι συνέλαβε πέντε πολίτες της Ρωσίας και τρεις πολίτες της Ουκρανίας και της Αρμενίας στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας και η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών κηρύχθηκε οργανωτής της τρομοκρατικής επίθεσης, αναφέρει το Interfax.

Οι συλληφθέντες συμμετείχαν στην προετοιμασία του εγκλήματος, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική μυστική υπηρεσία. Η FSB ανακοίνωσε ότι, μαζί με την Ερευνητική Επιτροπή, διαπιστώθηκε ότι «ο διοργανωτής της τρομοκρατικής επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας ήταν η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της Kirill Budanov, υπάλληλοι και πράκτορες».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο εκρηκτικός μηχανισμός καμουφλαρίστηκε σε ρολά με μεμβράνη πολυαιθυλενίου κατασκευής σε 22 παλέτες συνολικού βάρους 22.770 κιλών και στις αρχές Αυγούστου «εστάλη από το θαλάσσιο λιμάνι της Οδησσού στη βουλγαρική πόλη Ρούσε με σύμβαση αρ. 02/08/2022 μεταξύ Translogistik LLC UA” (Κίεβο) και “Baltek kapital SA”. 

Η υπηρεσία πληροφοριών τόνισε ότι η έρευνα για την επίθεση συνεχίζεται και όλοι οι οργανωτές και συνεργοί της, «συμπεριλαμβανομένων ξένων υπηκόων, θα λογοδοτήσουν σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία», σύμφωνα με το Interfax.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στις 9 Οκτωβρίου ότι η έκρηξη στη βασική γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία ήταν τρομοκρατική ενέργεια, σχεδιασμένη από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος