ΝΑΤΟ: Περίπου 7.000 -15.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στον ένα μήνα εισβολής στην Ουκρανία

Στους 7.000 έως 15.000 υπολογίζονται οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, σύμφωνα με το Associated Press.

Συγκεκριμένα, ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είπε ότι η εκτίμηση της συμμαχίας βασίστηκε σε πληροφορίες από Ουκρανούς αξιωματούχους, σε ό,τι δημοσίευσε η Ρωσία, σκόπιμα ή όχι, και σε πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από ανεξάρτητες πηγές.

Ο αξιωματούχος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες που θέτει το ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει το Associated Press.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα: «Με τις χερσαίες δυνάμεις της να επιβραδύνονται ή να τις σταματούν ουκρανικές μονάδες οπλισμένες με υλικό που προμηθεύονται από τη Δύση, τα στρατεύματα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν βομβαρδίζουν στόχους από μακριά, υποχωρώντας στις τακτικές που χρησιμοποίησαν στη Συρία και την Τσετσενία».

Στο μεταξύ, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι 100.000 άμαχοι παραμένουν σε μια πόλη που είχε 430.000 ανθρώπους πριν από τον πόλεμο.

Κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις για κατάληψη μιας ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής. Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Iryna Vereshchuk είπε ότι οι Ρώσοι κρατούσαν αιχμάλωτους 11 οδηγούς λεωφορείων και τέσσερις διασώστες μαζί με τα οχήματά τους.

Ο πιο πρόσφατος αριθμός για τις στρατιωτικές απώλειες της Ουκρανίας προήλθε από τον Ζελένσκι στις 12 Μαρτίου, όταν είπε ότι περίπου 1.300 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη μάχη.

Ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είπε ότι 30.000 με 40.000 Ρώσοι στρατιώτες εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί συνολικά.

Πάντως, η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα πολύ λίγες πληροφορίες για τις απώλειές της, λέγοντας στις 2 Μαρτίου ότι σχεδόν 500 στρατιώτες σκοτώθηκαν και σχεδόν 1.600 τραυματίστηκαν.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται επίσης ότι σκότωσε έξι Ρώσους στρατηγούς αλλά η Ρωσία αναγνωρίζει μόνο έναν νεκρό στρατηγό.

Τα στοιχεία του ΝΑΤΟ αντιπροσωπεύουν την πρώτη δημόσια εκτίμηση της συμμαχίας για τις ρωσικές απώλειες από την έναρξη του πολέμου. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνήθηκε σε μεγάλο βαθμό να παράσχει εκτιμήσεις για ρωσικές ή ουκρανικές απώλειες, λέγοντας ότι οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι αμφίβολης αξιοπιστίας.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχασε περίπου 15.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν σε διάστημα 10 ετών.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος