Νέα πρωτιά του Ρίσι Σουνάκ για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον

Array

Ο πλουσιότερος πολιτικός στη βρετανική βουλή, Ρίσι Σουνάκ είναι ο νικητής και του τρίτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του κυβερνώντος κόμματος, που υπόσχεται νέο πρωθυπουργό σε επτά εβδομάδες. Την Πέμπτη θα καθοριστεί η τελική δυάδα και για «ευνόητους λόγους», ακυρώθηκε η τηλεμαχία που είχε προγραμματιστεί στο Sky News  καθώς «οι επικρατέστεροι για τη μονομαχία» Σουνάκ και Τρας αρνήθηκαν να αντιπαρατεθούν δημόσια.

Ο Ρίσι Σουνάκ κέρδισε από την χθεσινή αναμέτρηση επιπλέον 14 ψήφους, σε σύνολο 115.

Η πρώην υπουργός Άμυνας, Πένι Μόρντοντ, έλαβε 82 ψήφους, η Κέμι Μπάντενοχ 58 και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, 71.

Εκτός κούρσας τέθηκε χθες ο Τομ Τουγκεντάτ.

Νέα πρωτιά του Ρίσι Σουνάκ για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον

Εν τω μεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον ως επικεφαλής του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να επαινέσει την ανθεκτικότητα των σχολείων και του Εθνικού Συστήματος Υγείας στον καύσωνα που έπληξε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η φημολογία ότι ο Ρίσι Σουνάκ, παντρεμένος με την ζάμπλουτη Αξάτα Μέρθι έχει ενδεχομένως περιουσία μεγαλύτερη από αυτή της Βασίλισσας Ελισάβετ συντηρείται. Μάλιστα η εφημερίδα Daily Mail παρουσιάζει νέα δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία  τα 2/3 (το 69%) των Βρετανών πιστεύουν ότι οι πολιτικοί με παχυλό πορτοφόλι, δεν μπορούν να κατανοήσουν τα προβλήματα και τον καθημερινό αγώνα των απλών πολιτών.

Η ίδια δημοσκόπηση υποστηρίζει ότι το 60% θεωρεί ότι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας -το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στο συνέδριο των Τόρις στις 5 Σεπτεμβρίου– πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη χώρα.

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος