Νέες δηλώσεις Ακάρ για την Ελλάδα

Σε νέες δηλώσεις με τις οποίες επικρίνει την Ελλάδα, προχώρησε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στον αρθρογράφο της εφημερίδας Χουριέτ, Φατίχ Τσεκιργκέ, καθοδόν προς το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, συγκεκριμένα ανέφερε, “Η Ελλάδα προσπαθεί να μετατρέψει τα προβλήματά της με την Τουρκία σε προβλήματα Τουρκίας- ΝΑΤΟ και Τουρκίας-ΕΕ Αυτό είναι αντίθετο προς το πνεύμα της συμμαχίας. Τούς το έχουμε πει χίλιες φορές. Ελάτε να καθίσουμε στο τραπέζι γιατί τα προβλήματα δεν λύνονται στο πόδι. Ήρθαμε σε επικοινωνία, κάναμε τρεις συναντήσεις για ΜΟΕ. Την τέταρτη συνάντηση την περιμένουμε να την κάνουμε στην Άγκυρα. Στο πλαίσιο της συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ, μείναμε σύμφωνοι με τον έλληνα υπουργό Άμυνας. Αυτές οι συναντήσεις είναι χρήσιμες   επειδή υπάρχει μια θετική προσέγγιση στη διπλωματία.”

Για τις συμμαχίες της Ελλάδας, ο Ακάρ σχολίασε, ότι “στην Μεσόγειο υπάρχουν δυτικές χώρες που χωρίς να βλέπουν το μπόι τους, θέλουν να υφαρπάξουν ένα ρόλο στην Μεσόγειο. Και η Ελλάδα παίρνοντας θάρρος από αυτές δημιουργεί συμμαχίες αλλά τέτοιες συμμαχίες μέσα στο ίδιο το ΝΑΤΟ είναι αντίθετες με το πνεύμα του ΝΑΤΟ και δημιουργεί ρωγμές μέσα στο ΝΑΤΟ.”

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου, Κωνσταντινούπολη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος