Νέο αίμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (vid)

Το σύντομο αλλά λιγότερο δοκιμασμένο δρόμο προς το διάστημα, ακολούθησε το διαστημόπλοιο Σογιούζ για να μεταφέρει τους τρείς αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μόλις σε έξι ώρες , αντί για το παλαιότερο ταξίδι διάρκειας δύο εικοσιτετραώρων.

Στις θεαματικές αλλά χωρίς ίχνος ψηφιακών εφέ φωτογραφίες και βίντεο που συνοδεύουν την εκτόξευση του Σογιούζ από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, προστέθηκαν έξι ώρες μετά, οι εικόνες της «απόβασης» των τριών κοσμοναυτών στον Διεθνή Σταθμό, μετά την επιτυχή πρόσδεση του Σογιούζ.

Μπορεί να περιστράφηκαν μόλις 4 φορές γύρω από τη Γη καθώς η νέα τεχνολογία επιτρέπει εως και 26 λιγότερους «κύκλους» επισπεύδοντας την άφιξη, ωστόσο ο Αμερικανός, ο Ρώσος και ο Ιάπωνας έφτασαν με καθυστέρηση δύο μηνών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η αποστολή τους είχε παγώσει μετά την ανατίναξη αμερικανικού μη επανδρωμένου σκάφους ανεφοδιασμού, που προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η NASA όσο και η συνέταιρος ρωσική διαστημική υπηρεσία εύχονται στους τρείς κοσμοναύτες καλή διαμονή χωρίς τον πανικό που προκλήθηκε στα τέλη Ιουνίου, όταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός δέχτηκε επίθεση από διαστημικά σκουπίδια και η ενημέρωση ότι το πλήρωμα έπρεπε να καταφύγει στην κάψουλα Σογιούζ έγινε μόλις ενενήντα λεπτά πριν εκκενωθεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός.

Κι όλα αυτά ενώ ΗΠΑ και Ρωσία, γιορτάζουν την επέτειο διαστημικής συνεργασίας τους, σαράντα χρόνια από τον Ιούλιο του 1975 όταν το αμερικανικό Απόλλο και το ρωσικό Σογιούζ συναντήθηκαν διακόσια χιλιόμετρα πάνω από τη Γη και τη Γαλλία και προσδέθηκαν εγκαινιάζοντας τις κοινές διαστημικές εξερευνήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος