Οι εκτιμήσεις του Πενταγώνου για τον ρωσικό στρατό

ανταπόκριση από τις ΗΠΑ: Λένα Αργύρη

To Πεντάγωνο βλέπει ότι ο ουκρανικός στρατός σε κάποιες περιοχές περνάει στην αντεπίθεση και απωθεί τις ρώσικες δυνάμεις και λένε μάλιστα ότι είναι σε θέση να το κάνει διότι είναι εξαιρετικά ευκίνητος.
Φέρνουν ως παράδειγμα την Χερσώνα και το Μικολάιβ αλλά και περιοχή δυτικά του Κιέβου. Για το Κίεβο λένε ότι οι Ρώσοι έχουν σταματήσει να προωθούνται προς τα εκεί από όλες τις κατευθύνσεις.

Για την Μαριούπολη λένε για πρώτη φορά ότι κάποιες ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη μέσα και ότι η πόλη βομβαρδίζεται από 7 ρωσικά πλοία στην αζοφική θάλασσα.

Επίσης βλέπουμε ότι παγιώνεται από όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων η ρητορική περί εγκλημάτων πολέμου διότι και το Πεντάγωνο είπε ότι η Ρωσία έχει σκοπίμως διαπράξει εγκλήματα πολέμου με τους βομβαρδισμούς σε σχολεία, νοσοκομεία και καταφύγια κυρίως την τελευταία εβδομάδα.

Σημαντικά είναι τα στοιχεία που δίνουν για την κατάσταση του ρωσικού στρατού και για τον συντονισμό, η μάλλον για την απουσία συντονισμού των επιχειρήσεων.

Λένε λοιπόν ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, μεταξύ αυτών και επικοινωνίας, οι διοικητές τους πολύ συχνά μιλάνε μέσω κινητών τηλεφώνων αφού δεν διαθέτουν ασφαλείς τρόπους επικοινωνίας και τις συνομιλίες αυτές μπορούν να υποκλέψουν και οι Ουκρανοί και οι Αμερικἀνοι, δεν υπάρχει πάντα συντονισμός μεταξύ αεροπορικών και χερσαίων δυνάμεων, υπάρχουν εντάσεις, δεν μπορούν να ελέγξουν τους απλούς στρατιώτες, σε πολλές περιπτώσεις αυτοί παρατάνε τις μάχες γιατί παθαίνουν κρυοπαγήματα αφού δεν έχουν τις σωστές στολές.

Τους τελειώνουν τρόφιμα και καύσιμα. Με λίγα λόγια δεν έχουν τον συντονισμό που θα περίμενε κανείς από έναν σύγχρονο στρατό και για όλους αυτούς τους λόγους, όπως λένε, δεν έχουν σημειώσει αξιόλογη πρόοδο εδώ και ένα μήνα, εκτός από τον νότο
όπου οι δυνάμεις τους βρίσκονται πιο κοντά στη βάση οπισθοφυλακής στην Κριμαία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος