Ομοβροντία στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας – Τι κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ στο Γιάροβιβ

‘Οπως μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ελβίρα Κρίθαρη, sτις 2.32 τα ξημερώματα της Κυριακής στην κωμόπολη Γιάροβιβ, της δυτικής Ουκρανίας πύραυλοι κρουζ έπληξαν στρατιωτική θέση αφήνοντας τουλάχιστον 35 νεκρούς στρατιώτες και 134 τραυματίες. Από τη Δύση κοινή είναι η διαπίστωση ότι πρώτη φορά έγινε ρωσική επίθεση και μάλιστα με αεροσκάφη, τόσο κοντά σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το Σαράτοφ στη Ρωσία και χτύπησαν στο Γιάροβιβ χωρίς καν να μπουν στην ουκρανική επικράτεια και έπληξαν στόχο μόλις 30 χιλιόμτρα μακριά απο τη Λβιβ και 20 χιλιόμετρα από τα Πολωικά σύνορα.

Η δυτική Ουκρανία βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο επιθέσεων, με πρόσφατους στόχους τα στρατιωτικά αεροδρόμια στις πόλεις Λουτσκ και Ιβανο-Φρανκίφσκ.

Τις 3 τελευταίες μέρες οι σειρήνες χτυπούν αδιαλείπτως στη Λβιβ εντείνοντας την ανησυχία των κατοίκων για κλιμάκωση των επιθέσεων σε μια πόλη που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο των εκτοπισμένων από τα μέτωπα της ανατολικής Ουκρανιας.

ΕΡΤ- Ρεπορτάζ: Ελβίρα Κρίθαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος