Ουκρανία: Καταφύγιο κακοποιημένων ζώων εκκενώθηκε

Έξι λιοντάρια και έξι τίγρεις μεταφέρθηκαν από ένα καταφύγιο κακοποιημένων ζώων κοντά στο Κίεβο, στην Πολωνία το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του πολωνικού ζωολογικού κήπου στο Πόζναν (δυτικά), που οργάνωσε τη μεταφορά.

Το ουκρανικό φορτηγό, το οποίο ταξίδεψε σχεδόν χίλια χιλιόμετρα από το Κίεβο για να παρακάμψει τη βομβαρδισμένη από τη Ρωσία περιοχή Zhitomir, μετέφερε επίσης δύο παρακάλι και έναν άγριο αφρικανικό σκύλο, είπε η Malgorzata Chodyla.

Κάποια στιγμή, το φορτηγό, που αναχώρησε από την ουκρανική πρωτεύουσα την Τρίτη, αναγκάστηκε να σταματήσει και να  παραμείνει ακινητοποιημένο όλη τη νύχτα μετά από συνάντηση με ρωσικά τανκς. Ο οδηγός βρήκε καταφύγιο κάτω από το όχημα, ενώ η ιδιοκτήτρια του καταφυγίου ζώων, Ναταλία Πόποβα, συντάχτηκε με την αυτοκινητοπομπή για να ταΐσει τα αιλουροειδή, επειδή τα μέλη της συνοδείας δεν ήξεραν πώς να το κάνουν, είπε ο εκπρόσωπος.

Στα σύνορα, τα ζώα μεταφέρθηκαν σε πολωνικό φορτηγό, ενώ ο Ουκρανός οδηγός επέστρεψε αμέσως εξηγώντας ότι πρέπει να επιστρέψει στα παιδιά του.

Ούτε η διέλευση των συνόρων ήταν εύκολη, γιατί η ουκρανική διοίκηση δεν μπορούσε να δημιουργήσει τα απαραίτητα έγγραφα για αυτά τα ζώα.

Ωστόσο, χάρη σε μια πρόσφατη αλλαγή στη διεθνή διαδικασία της CITES (Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών) και τη βοήθεια του επικεφαλής της Πολωνικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, αυτά τα ζητήματα επιλύθηκαν, πρόσθεσε η Chodyla.

Η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου του Πόζναν Ewa Zgrabczynska, η οποία συνεργάστηκε με τη Natalia Popova για να οργανώσει την μεταφορά, βρίσκεται ήδη σε επαφή με αρκετές δυτικές οργανώσεις που θέλουν να αναλάβουν τα ζώα.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος