Ουκρανία: Κορυφαίος μηχανικός αεροσκαφών Antonov συνελήφθη για φιλορωσική προπαγάνδα

Κορυφαίος μηχανικός και κατασκευαστής στην ουκρανική εταιρεία παραγωγής αεροπλάνων, Antonov, συνελήφθη για υποστήριξη της Ρωσίας στη στρατιωτική της επιχείρηση, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της περιοχής του Κιέβου.

Η εισαγγελία δηλώνει επίσης ότι συνελήφθη για «διάδοση περιεχομένου στο Διαδίκτυο που δικαιολογεί την ένοπλη επίθεση της Ρωσίας και εξυμνεί τις ένοπλες δυνάμεις της επιτιθέμενης χώρας», αναφέρει το TASS. Προστίθεται ότι ο ύποπτος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πέντε ετών με πιθανή κατάσχεση περιουσίας.

Σε ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρεται επίσης ότι έγινε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντος, καθώς και ότι χρησιμοποιούσε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα για «παράνομες δραστηριότητες», ενώ κατασχέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες του με «αντιουκρανικό περιεχόμενο».

Το όνομα του άνδρα δεν ανακοινώθηκε, αλλά είναι γνωστό ότι είναι κάτοικος του Ιρπίν, μια τοποθεσία στην περιοχή του Κιέβου. Η δημόσια εταιρεία Ukroboronprom, της οποίας το υποκατάστημα είναι η Antonov, επιβεβαίωσε την κράτηση υπαλλήλου της.

«Η μονάδα αντικατασκοπείας της SBU και η ασφάλεια της Ukroboronprom ανακάλυψαν έναν υπάλληλο στην εταιρεία τους που ασχολούνταν με φιλορωσική προπαγάνδα», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Antonov, αναφέρει το Tanjug.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος