Ουκρανία-Ντονέτσκ: Περικυκλωμένες «εν μέρει» είναι οι ρωσικές δυνάμεις στην πόλη Λιμάν παραδέχονται οι φιλορώσοι αντάρτες

Array

Η πόλη Λιμάν, ρωσικό προπύργιο, είναι «περικυκλωμένη εν μέρει» από τον ουκρανικό στρατό παραδέχτηκε σήμερα ο επικεφαλής των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αρχών στην επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα νέα από το μέτωπο είναι «ανησυχητικά».

Σε ανάρτησή του στο Telegram ο Ντένις Πουσίλιν, διοικητής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι τα χωριά Γιαμπίλ και Ντρομπισέβε κοντά στη Λιμάν «δεν ελέγχονται πλέον πλήρως από εμάς».

«Αυτή τη στιγμή η Λιμάν είναι περικυκλωμένη εν μέρει. Ο δρόμος της Σβατόβε ελέγχεται από εμάς, αλλά δέχεται πυρά περιοδικά», πρόσθεσε.

Ανασυντάσσουμε τις εφεδρείες, πρέπει να κρατήσουμε, αλλά ο εχθρός χρησιμοποιεί σημαντικές δυνάμεις στη μάχη, παραδέχθηκε ο Πουσίλιν.

Ουκρανική μονάδα που συμμετέχει στη μάχη αυτή, η 66η μηχανοκίνητη μονάδα, ανέφερε στο Facebook ότι κατέλαβε το χωριό Στσουρόβε, πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λιμάν.

Η πόλη Λιμάν, η οποία πριν τον πόλεμο είχε περίπου 20.000 κατοίκους, καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα τον Μάιο έπειτα από παρατεταμένη μάχη. Αποτελεί επίκεντρο νέων συγκρούσεων από τότε που η Ουκρανία εξεδίωξε τη Ρωσία από την κοντινή περιοχή του Χαρκόβου στη διάρκεια της αντεπίθεσής της αυτόν τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος