Ουκρανία: Παιδί πέθανε από αφυδάτωση στην πολιορκημένη Μαριούπολη κατήγγειλε ο πρόεδρος Ζελένσκι

Το θάνατο ενός παιδιού εν έτει 2022 από αφυδάτωση στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης που στερείται εδώ και μέρες νερό, ρεύμα και θέρμανση λόγω των βομβαρδισμών, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε νέο του βίντεο μήνυμα παρομοίασε την ανθρωπιστική κρίση που συνδέεται με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς των ουκρανικών πόλεων με αυτη που δημιούργησαν οι Ναζί στην εισβολή κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο θάνατος του παιδιού δεν επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτηταη πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις» για τον αφοπλισμό της Ουκρανίας και αρνείται ότι στοχεύει αμάχους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελέσνκι καταδίκασε τις “υποσχέσεις” που δεν τήρησαν οι δυτικοί για να προστατεύσουν την Ουκρανία από τις ρωσικές επιθέσεις.

“Σήμερα είναι 13η μέρα που ακούμε υποσχέσεις. Δεκατρείς ημέρες που μας λένε ότι θα μας βοηθήσουν στον αέρα, ότι θα υπάρξουν αεροσκάφη, ότι θα μας τα παραδώσουν”, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Telegram.

“Όμως την ευθύνη γι’αυτό φέρουν επίσης αυτοί που δεν μπόρεσαν να πάρουν μια απόφαση στη Δύση εδώ και 13 ημέρες. Αυτοί που δεν εγγυήθηκαν την ασφάλεια του ουκρανικού αέρα από τους Ρώσους δολοφόνους”, πρόσθεσε.

“Η ανθρωπιά, η οποία πρέπει να επικρατήσει στις παγκόσμιες πρωτεύουσες, πρέπει να υπερισχύσει του φόβου”, σημείωσε.

Ο Ζελένσκι υπενθυμίζεται ότι ζητά την επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, αλλά αυτή η επιλογή αποκλείστηκε κατηγορηματικά από τις ΗΠΑ, όπως και το ΝΑΤΟ.

Το Σάββατο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι θα θεωρούσε μια τέτοια ζώνη “ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος