Πακιστάν: Ψάχνουν τους Ταλιμπάν της ISIS που αιματοκύλησαν πάρκο την ημέρα του Πάσχα

Oι αρχές στο Πακιστάν έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν τους αντάρτες που οργάνωσαν τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον σε 72 ανθρώπους και άφησε περισσότερους από 230 τραυματίες. Η επίθεση είχε ως στόχο χριστιανούς και την ευθύνη για την πραγματοποίησή της ανέλαβε η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ που σχετίζεται με τους Ταλιμπάν, η οποία στο παρελθόν είχε διακηρύξει την υποστήριξή της, στο Ισλαμικό Κράτος.

Τα περισσότερα από τα θύματα της επίθεσης που έγινε χθες το απόγευμα, σε πάρκο στην πόλη Λαχόρη στο ανατολικό Πακιστάν, ήταν γυναίκες και παιδιά που έκαναν τη βόλτα τους, καθώς γιόρταζαν την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών.
“Πρέπει να βρούμε τους δολοφόνους των αθώων αδελφών και των παιδιών μας και να τους παραδώσουμε στη δικαιοσύνη. Δε θα αφήσουμε ποτέ αυτούς τους απάνθρωπους να κυριαρχήσουν πάνω στη ζωή μας και στην ελευθερία μας,” δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του στρατού.

Το Πακιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο με την τυφλή αιματηρή βία, εδώ και 15 χρόνια, από την ένταξή του στη διεθνή συμμαχία υπό τις ΗΠΑ, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετική είδηση: Πακιστάν: Στόχος των Ταλιμπάν οι χριστιανοί της Λαχώρης – Τουλάχιστον 65 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε πάρκο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος