Παρέμβαση Κάμερον: “θα υπάρξει μεγάλη έρευνα για την πανδημία”

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Σίγουρος ότι θα υπάρξει ειδική εξεταστική έρευνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας φάνηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον στην κατάθεση του σε επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων για την εθνική ασφάλεια.

Ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε ως λάθος την έλλειψη πλάνου για πανδημίες εκτός της γρίπης και αποκάλυψε ότι υπήρχε “μονάδα έρευνας για παγκόσμιους ιούς” επί των ημερών του η οποία “δεν ξέρει τι απέγινε”. Εξέφρασε δε, βεβαιότητα ότι θα υπάρξει “μεγάλη έρευνα” για την πανδημία.

Στην σπάνια όπως χαρακτηρίζεται παρουσία του, ο κος Κάμερον άσκησε κριτική και στους δύο διαδόχους του, τον Μπόρις Τζόνσον και την Τερέζα Μέι. Στον μεν κ. Τζόνσον διότι κατήργησε το υπουργείο για την Διεθνή Ανάπτυξη κάτι που θεωρεί λάθος, ενώ στην κα Μέι για τη συγχώνευση του σύμβουλου ΕΘνικής Ασφάλειας στη θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. «Για ένα άτομο, ακόμα κι αν είναι ένας συνδυασμός του Αϊνστάιν, του Wittgenstein και της Μητέρας Τερέζα, δεν θα μπορούσε να κάνει και τις δύο δουλειές μαζί και νομίζω ότι αυτό εξασθένησε προσωρινά το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας», δήλωσε ο Κάμερον στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος