Πόλεμος στην Ουκρανία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τις μάχες στα ανατολικά

Για «δύσκολη εβδομάδα» που έρχεται έκανε λόγο ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, δεδομένων των μαχών που είναι σε εξέλιξη στις ανατολικές περιοχές.

«Η εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολη», έκανε μια απογοητευτική πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες ο σύμβουλος του Ζελένσκι. Όπως ανέφερε “Η πολιορκία του Σλοβιάνσκ πλησιάζει ήδη. Και τα στρατεύματά βόρεια του Σίβερσκι και Ντόνετς είτε θα ηττηθούν είτε θα υποχωρήσουν στη νότια όχθη».

Η Ρωσία επιχείρησε, σύμφωνα με τον ίδιο 40 επιθέσεις στην περιφέρεια Sumy όλη τη νύχτα σε αρκετές κοινότητες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Επιχειρησιακή Διοίκηση «Νότος»: πλήγματα κατά ρωσικών μονάδων

Η Επιχειρησιακή Διοίκηση «Νότος» της Ουκρανίας ανέφερε ότι κατέστρεψε 10 μονάδες εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων ένα άρμα μάχης και έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ενώ όσον αφορά στη Μελιτόπολη, τα ρωσικά στρατεύματα φαίνεται πως εγκαταλείπουν σχεδόν όλα τα στρατιωτικά σημεία ελέγχου εν μέσω ουκρανικής προέλασης, σύμφωνα με το δήμαρχο Ιβάν Φεντόροφ, ο οποίος έκανε λόγο για επιτυχημένη επίθεση στην περιφέρεια της Ζαπορίζια.

Όσον αφορά στους αιχμαλώτους του Azovstal, χθες σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ζελένσκι περίπου 2.500 στρατιωτικοί παραμένουν αιχμάλωτοι των ρωσικών στρατευμάτων, ενώ χθες 160 σοροί Ουκρανών στρατιωτικών έφτασαν στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής με τη ρωσική πλευρά, όπως ανέφερε η Ένωση Οικογενειών των Υπερασπιστών του Azovstal και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος για την επαναφορά και των 2.500 αιχμαλώτων.

Η Ρωσία «αποσύρει» τα πλοία της Μαύρης Θάλασσας: Το Ουκρανικό Ναυτικό είπε ότι τα πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν αποσυρθεί σε περισσότερα από 100 χιλιόμετρα (περίπου 65 μίλια) από τις ουκρανικές ακτές ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του με πυραύλους και drones.

Αποστολή – Κίεβο: Κάτια Αντωνιάδη

Κάμερα: Φώτης Πάντος

Ήχος: Γιώτα Δερβιτσιώτη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος