Πόλεμος στην Ουκρανία: Η μεταμόρφωση της oυκρανικής άμυνας από τα δυτικά όπλα

Άρθρο των Τάιμς αναλύει πως ο οπλικός εξοπλισμός της Δύσης μεταμόρφωσε την  άμυνα της Ουκρανίας.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Η ροή όπλων και εξοπλισμού — από βαρύ πυροβολικό, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα έως αντιαρματικά και αντιαεροπορικά βλήματα, γυαλιά νυχτερινής όρασης, πυρομαχικά, κράνη και προστατευτική ενδυμασία— έχει αυξηθεί τόσο γρήγορα που έχει γίνει το μεγαλύτερο πρόγραμμα στρατιωτικής βοήθειας στη σύγχρονη εποχή, αναφέρεται στο άρθρο.

Η αξία της γραμμής παραγωγής όπλων προς την Ουκρανία, καθώς και η οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, υπερβαίνει τον συνολικό αμυντικό προϋπολογισμό του Ηνωμένου Βασιλείου — 46 δισεκατομμύρια στερλίνες (54 δις ευρώ).

Κορυφαίοι στον τομέα των προμηθειών όπλων με μεγάλη διαφορά είναι οι ΗΠΑ, ακολουθούμενες από την Πολωνία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Εσθονία, τη Λετονία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Σουηδία, σύμφωνα με το Kiel Institute for the World Economy, μια δεξαμενή σκέψης στη Γερμανία. που παρακολουθεί την χρηματοδότηση για την Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους ότι διεξάγει πόλεμο εναντίον της “μέσω αντιπροσώπων”, ωστόσο οι υποστηρικτές του Ζελένσκι διατείνονται ότι βοηθούν το Κιέβο να αμυνθεί εναντίον της παράνομης εισβολής μίας άνισα ανώτερης και επιθετικής δύναμης όπως είναι η Ρωσία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος