Πραγματοποιήθηκε σημαντική συνάντηση μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Πεκίνο αντιτίθεται στο να πάρει θέση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Λι είπε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μέσω βίντεο συνδέσμου  ότι η Κίνα «αντιτίθεται στη διαίρεση των μπλοκ και στην κατοχή των κομμάτων», είπε ο Κινέζος διπλωμάτης.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός απάντησε στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Κίνας να χρησιμοποιήσει η Κίνα την επιρροή της και να βοηθήσει να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Οι Βρυξέλλες ασκούν πίεση

«Η Κίνα και η ΕΕ έχουν αμοιβαία ευθύνη να χρησιμοποιήσουν την κοινή τους επιρροή και τη διπλωματία για να τερματίσουν τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία», έγραψε ο Μισέλ στο Twitter κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος των συνομιλιών.

Ο Λι Κετσιάνγκ είπε στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η Κίνα υποστηρίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ουκρανία «με τον δικό της τρόπο», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Επανέλαβε ότι η Κίνα έχει δεσμευτεί να διατηρήσει το διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών, ανέφερε το CCTV.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας συναντήθηκαν σήμερα στην πρώτη σύνοδο κορυφής μετά από δύο χρόνια και οι Βρυξέλλες ασκούν πίεση στο Πεκίνο να εγγυηθεί ότι δεν θα προμηθεύσει όπλα στη Ρωσία ούτε θα βοηθήσει τη Μόσχα να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις που της επιβλήθηκαν για την εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: https://www.index.hr/vijesti –  ειδησεογραφική πύλη της Κροατίας

Επιμέλεια και μετάφραση: Ντάνιελ  Στάνκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος