Η πρώτη ομιλία του Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάσταση στην ΕΕ και το μεταναστευτικό – Απευθείας από το ert.gr

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απευθύνει αυτήν την ώρα την πρώτη ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, η οποία μεταδίδεται απευθείας από το ert.gr. Αναμένονται οι θέσεις και εκτιμήσεις του για το προσφυγικό, τη Συνθήκη Σένγκεν, την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.
Παρακολουθήστε απευθείας από το ert.gr την ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .
Αν θέλετε να την παρακολουθήσετε σε άλλη γλώσσα πηγαίνετε στο http://www.soteu.eu/ και επιλέξτε στο video streaming τη γλώσσα της αρεσκείας σας.

Μετά τις προτάσεις και τις εκτιμήσεις του για το μέλλον θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ευρωβουλευτές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα υποβάλουν τις δικές τους εκτιμήσεις και προτάσεις. Οι ευρωβουλευτές θα εκφράσουν επίσης τις προσδοκίες τους από το Πρόγραμμα Εργασίας της Επιτροπής για το 2016.

Οι ευρωβουλευτές αναμένουν από τον Πρόεδρο Γιούνκερ – ο οποίος εξελέγη πέρσι από το Κοινοβούλιο στη βάση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών – να παρουσιάσει μια ανασκόπηση σχετικά με τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα, ένα περίγραμμα των προγραμματισμένων πρωτοβουλιών της Επιτροπής, καθώς και ένα μακροπρόθεσμο όραμα σχετικά Ένωση.

Μία ειδική ιστοσελίδα, η http://www.soteu.eu/ θα περιλαμβάνει πληροφορίες και χρήσιμους συνδέσμους.

Η συζήτηση για την Κατάσταση της Ένωσης αποτελεί σημαντικό μέρος του δημοκρατικού ελέγχου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί των εργασιών της Επιτροπής. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, από το 2010 και εντεύθεν, παρουσιάζει κάθε χρόνο αξιολογήσεις επί των πολιτικών εξελίξεων στην ΕΕ και σχεδιασμούς για το μέλλον. Ωστόσο, φέτος για πρώτη φορά η ομιλία για την Κατάσταση στην Ένωση θα απευθυνθεί από ένα επί της ουσίας εκλεγμένο Πρόεδρο της Επιτροπής, και όχι απλά εγκεκριμένο, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος