Ρώμη: Στις φλόγες η ιστορική γέφυρα Ponte dell’Industria — Ερευνώνται τα αίτια (video)

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σημαντική πυρκαγιά σημειώθηκε χθες βράδυ περίπου στις 11μμ στη γέφυρα Ponte dell’Industria στην περιοχή Ostiense της Ρώμης. Η πυρκαγιά ξεκίνησε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και γρήγορα οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε μεγάλο μέρος της γέφυρας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μέρος της.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ στο σημείο έσπευσε και η Δήμαρχος κα. Virginia Raggi, η οποία δήλωσε πως “είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε ένα κομμάτι της ιστορίας να καταλήγει με αυτόν τον τρόπο” και πρόσθεσε πως θα γίνουν οι απαιτούμενες μελέτες για την δομική σταθερότητα της γέφυρας.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι φλόγες ξεκίνησαν από τη βάση της γέφυρας στον ποταμό Τίβερη, όπου υπήρχαν θάμνοι αλλά και καλύβες. Θαμώνες των γειτονικών μπαρ και καταστημάτων είδαν τις φλόγες και αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ περισσότερες από 180 οικογένειες έμειναν δίχως ρεύμα για μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης η Πυροσβεστική φαίνεται να βρήκε στην περιοχή τρεις φιάλες αερίου. Η γέφυρα παραμένει κλειστή στην κυκλοφορία. 

Η γέφυρα Ponte dell’Industria αποτελεί ιστορικό μνημείο της πόλης. Κατασκευάστηκε μεταξύ του 1862 και 1863 στα πλαίσια της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ρώμης με την παραθαλάσσια πόλη της Civitavecchia.

Μέχρι στιγμής οι εμπειρογνώμονες δεν αποκλείουν κανένα σενάριο, δεδομένου της χρονικής στιγμής που συνέβη το περιστατικό – την τελευταία δηλαδή νύχτα πριν την αναμέτρηση για την εκλογή του νέου δημάρχου της Ρώμης.     

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος