Ρωσία: Αύξηση στις πωλήσεις ξένων νομισμάτων στη μαύρη αγορά

Η Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία της Ρωσίας (FTS) θα καταπολεμήσει την παράνομη αγορά και πώληση συναλλάγματος σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει η RBC.

Μια επιστολή που δόθηκε σε δημοσιότητα αναφέρει ότι οι περιπτώσεις πώλησης δολαρίων και ευρώ «στη μαύρη αγορά» έχουν γίνει πιο συχνές στη Ρωσία. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να ενταθεί η καταπολέμηση των κερδοσκόπων συναλλάγματος. «Η Φορολογική Διοίκηση, σε στενή συνεργασία με την αστυνομία, θα αρχίσει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στον εντοπισμό τέτοιων παραβάσεων», τονίζει η FTS και αναφέρει το RG.ru.

Σημείωσαν ότι ο έλεγχος σε τέτοιες επιχειρήσεις είναι συνεχής, αλλά ο αγώνας θα ενταθεί πλέον, ειδικά στις κάποιες περιοχές. Το Κεντρικό Γραφείο έδωσε εντολή στα όργανα της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Οι πολίτες που προσφέρουν ρωσικά δολάρια και ευρώ σε διογκωμένες τιμές έχουν γίνει πιο ενεργοί σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα και κανάλια όπως το Telegram. Οι σκιώδεις πράξεις που πραγματοποιούν θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της εγχώριας αγοράς συναλλάγματος, σύμφωνα με την εφορία. Η Κεντρική Τράπεζα έχει εισαγάγει περιορισμό στην έκδοση καταθέσεων σε ξένο νόμισμα.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι έως τις 9 Σεπτεμβρίου οι Ρώσοι θα μπορούν να αποσύρουν τόκους από καταθέσεις σε ξένο νόμισμα μόνο σε ρούβλια. Και το ποσό θα πρέπει να υπολογιστεί με την τρέχουσα ισοτιμία της Κεντρικής Τράπεζας. Επισημαίνεται ότι ο περιορισμός αυτός ισχύει μόνο στο έδαφος της Ρωσίας.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος