Ρωσία: Ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις

Ανταπόκριση -Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Την έναρξη προγραμματισμένων ασκήσεων ετοιμότητας σε συνθήκες μάχης, για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, ανακοίνωσε πριν λίγο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Τα στρατεύματα έφτασαν στις περιοχές ασκήσεων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τακτικές, τακτικές-ειδικές και διμερείς ασκήσεις. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έδωσε διαταγή, προκειμένου να διασφαλιστεί η η υψηλή ποιότητα των ασκήσεων και της ασφάλειας κατά τη μετακίνηση στρατιωτικών κλιμακίων και του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια του Απριλίου θα πραγματοποιηθούν συνολικά 4048 ασκήσεις διαφορετικής κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων 812 διμερών ασκήσεων, σε 101 χώρους εκπαίδευσης και σε 520 εγκαταστάσεις βάσεων εκπαίδευσης.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις στρατιωτικές περιοχές και στο Βόρειο Στόλο, καθώς και στον Άπω Βορρά, στις Κουρίλες Νήσους και στην Καματσάτκα. Όλοι οι τύποι και οι κλάδοι των στρατευμάτων θα λάβουν μέρος σε αυτές. Ταυτόχρονα, μια επιτροπή του Γενικού Επιτελείου θα διενεργήσει έλεγχο στην Ανατολική Στρατιωτική Περιοχή κυρίως εντός των στρατοπέδων εκπαίδευσης που βρίσκονται στα σύνορα με την Κίνα, στις υπόλοιπες περιοχές και στους ναυστάθμους του Βορείου Στόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος