Ρωσία: Μάχη με τον κορονοϊό με μεγάλες καθημερινές απώλειες- Απαγορεύτηκαν και οι πλανόδιοι μουσικοί

Μόσχα, Ανταπόκριση: Αχχιλέας Πατσούκας

Ένα ακόμη λυπηρό  ρεκόρ θανάτων  καταγράφηκε στη Ρωσία  που εξακολουθεί να δίνει την δυσκολότερη μάχη της από την αρχή της πανδημίας με τον κορονοϊό.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 1178 Ρώσους να καταλήγουν από κορονοϊό. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας 240.871 πολίτες έχουν χάσει στη Ρωσία τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε σε 39.008, ενώ ο αριθμός των πολιτών που έλαβαν εξιτήρια σε 39.905.

Μάχη για ένα κρεβάτι σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

Πολύ δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Μόνο στη Μόσχα το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι εισαγωγές έφτασαν τις 1568. Την ίδια στιγμή στην Αγία Πετρούπολη, οι διαθέσιμες κλίνες σε δημόσια νοσοκομεία ανέρχονται σε 15%, με τον πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής της πόλης Ντμίτρι Λίσοβετς να δηλώνει πως αν παραστεί ανάγκη θα προστεθούν και άλλες κλίνες στη μάχη κατά της πανδημίας.

Απαγόρευση σε πλανόδιους μουσικούς

Ενδεικτικό  της εξαιρετικά τεταμένης κατάστασης είναι πως με απόφαση  της Επιτροπή Πολιτισμού της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης,  αποφασίστηκε να ανασταλούν οι άδειες προς τους πλανόδιους μουσικούς προκειμένου να αποτραπεί η μαζική συγκέντρωση κόσμου λόγω της αδυναμίας ελέγχου του αριθμού των ανθρώπων που παρακολουθούν ταυτόχρονα τις υπαίθριες παραστάσεις. Η αναστολή της άδειας ισχύει έως και τις 7 Νοεμβρίου, οπότε θεωρητικά θα λήξει το locdown.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος