Ρωσία: Ρεκόρ με 290.000 κλίνες Covid στη χώρα

Μόσχα, Ανταπόκριση: Αχχιλέας Πατσούκας

Στη Ρωσία, αναπτύχθηκε αριθμός ρεκόρ κλινών 290.000 για ασθενείς με COVID-19. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Βλαντίμιρ Τσουλάνοφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Ιζβέστια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας ο αριθμός των κλινών που είχαν αναπτυχθεί είχε φτάσει τις 270.000. Όπως εξήγησε ο λοιμωξιολόγος, η διαθεσιμότητα χωρητικότητας σε κλίνες έχει ελαφρώς μειωθεί σε σύγκριση με προηγούμενες περιόδους, καθώς αυτή την περίοδο νοσηλεύονται πολύ περισσότεροι σε σχέση με πριν», Ο  Βλαντίμιρ Τσουλάνοφ σημείωσε ακόμα πως από τα 83 Υποκείμενα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μόνο σε 13 Περιφέρειες παρατηρείται μείωση της επίπτωσης.

Χθες, η επικεφαλής της Rospotrebnadzor, Άννα Πόποβα, δήλωσε  ότι παρατηρήθηκε αύξηση του ποσοστού επίπτωσης του κορονοϊού σε 78 Περιφέρειες και μείωση μόλις σε δύο.

Από την πλευρά του  ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, δήλωσε πως η εξάπλωση του στελέχους “Δέλτα” του κορονοϊού οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία. Αυτή την στιγμή στη Ρωσία νοσηλεύονται με κορονοϊό, 1.400.000 πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος