Ρώσος διοικητής Σουροβίκιν: Η στρατηγική μας δεν είναι να προχωρήσουμε γρήγορα, αλλά σταδιακά και μεθοδικά

Array

Ο νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, Σεργκέι Σουροβίκιν, παραδέχτηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ότι η στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία είναι «τεταμένη», ειδικά γύρω από την κατεχόμενη νότια πόλη Χερσώνα.

Γενικά, η κατάσταση στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης μπορεί να χαρακτηριστεί ως τεταμένη, είπε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση Russia 24.

Ο εχθρός δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειές του να επιτεθεί στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, είπε ο Σουροβίκιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αφορά πρωτίστως τις περιοχές των Κουπιάνσκ, Λήμαν και Νικολάεφ – Κρίβι Ριχ.

Είπε ότι η ρωσική ομάδα στην Ουκρανία δεν προσπαθεί να προχωρήσει με μεγάλους ρυθμούς, αλλά να «συνθλίψει» μεθοδικά τον εχθρό, μετέδωσε το TASS.

«Η στρατηγική μας είναι διαφορετική». Ο Γενικός Διοικητής έχει ήδη μιλήσει για αυτό. «Δεν στοχεύουμε σε υψηλό ρυθμό προέλασης, φυλάμε τον κάθε μας στρατιώτη και μεθοδικά «συνθλίβουμε» τον εχθρό που προελαύνει, είπε.

Ο στρατηγός Σουροβίκιν ισχυρίζεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν απώλειες  καθημερινά 600 με 1.000 νεκρούς και τραυματίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος