Σαρλ Μισέλ: Οι συνέπειες για τη Ρωσία θα είναι αυστηρές (video)

Για σκληρά μέτρα εναντίον της Ρωσίας έκνε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σαρλ Μισέλ, τονίζοντας ότι θα έχουν αντίκτυπο και στις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι ένα τίμημα «που αξίζει να το πληρώσουμε, γιατί αντιμετωπίζουμε κάποιον που θέλει να καταλύσει τις αρχές μας το μέλλον μας».

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα πρέπει να στηρίξουμε, την ειρήνη, τη δημοκρατία, το διεθνές δίκαιο, αυτή τη στιγμή είμαστε δυνατοί, είμαστε ενωμένοι, είμαστε τέλεια συντονισμένοι και επίσης συνεργαζόμαστε στενά με τα μέλη της G7 και με τα Ηνωμένα Έθνη και όλο και περισσότερες χώρες δείχνουν τη στήριξή τους για όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Έχουμε ένα κοινό μήνυμα, Ρωσία σταμάτα τον πόλεμο, γύρνα πίσω και ας μιλήσουμε, ας διαπραγματευτούμε.
Πιέζουμε πάρα πολύ τη Ρωσία και τους ηγέτες της, στηρίζουμε την Ουκρανία και σας χαιρετώ πρόεδρε Ζελένσκι και ουκρανικέ λαέ, πραγματικά θαυμάζω το θάρρος σας, το κουράγιο σας τη στάση σας.

Είναι και καθήκον μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την ιστορική στιγμή όλοι μαζί. Οι συνέπειες για τη Ρωσία θα είναι αυστηρές. Οι πράξεις μας, οι δράσεις μας, θα πρέπει να στηρίξουν τα λόγια μας.

Καταφέραμε να απαντήσουμε με ποινές που δεν έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν, ενάντια στους ολιγάρχες τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Σεργκέι Λαβρόφ, πήραμε αυστηρά μέτρα για να περιορίσουμε τη χρήση των συναλλαγματικών αποθεμάτων, αποκλείσαμε τις ρωσικές τράπεζες από το σύστημα Swift και επιβάλουμε αυστηρές ποινές σε ολόκληρη τη ρωσική οικονομία. Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, αυτές οι ποινές θα πλήξουνε και εμάς, αυτό όμως το τίμημα αξίζει να το πληρώσουμε, γιατί αντιμετωπίζουμε κάποιον που θέλει να καταλύσει τις αρχές μας το μέλλον μας.

Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες μας τις οικονομικές πηγές για να στηρίξουμε την Ουκρανία, να βοηθήσουμε πρόσφυγες, να βοηθήσουμε όλους αυτούς που προσπαθούν να φύγουν από τον πόλεμο, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό. Φυσικά η αλληλεγγύη είναι εμφανής και από τις στρατιωτικές μονάδες άμυνας που στέλνονται από τις υπόλοιπες χώρες στην Ουκρανία».

Αναφέρθηκε στο αίτημα του προέδρου της Ουκρανίας για να γίνει η χώρα του μέλος της Ε.Ε. και είπε ότι «θα υπάρχουν αρκετές απόψεις γι αυτό αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σύμφωνα με αυτά που προστάζει η εποχή και να καταλάβουμε το συμβολισμό αυτού του αιτήματος και να σκεφτούμε με καθαρό μυαλό».

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν νόμισε ότι θα τρομάξουμε και θα παραλύσουμε, αλλά είχε άδικο, τόνισε ο Σαρλ Μισέλ. Οι δυτικές δυνάμεις θα υπερασπίσουν την παγκόσμια ειρήνη αν σταθούν στη θέση τους και αν φέρουνε αντίσταση, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος