Σε άπταιστα γαλλικά το νέο βίντεο των τζιχαντιστών- Αντιτρομοκρατικό ανθρωποκυνηγητό μέχρι την Ουγγαρία (vid)

Νέο βίντεο τζιχαντιστών το οποίο κάνει λόγο για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα αναρτήθηκε στο twitter. Μάλιστα ο φερόμενος τζιχαντιστής που εμφανίζεται στο βίντεο μιλά σε άπταιστα γαλλικά.
«Γεια σου, Φρανσουά [Ολάντ], που κήρυξες έναν πόλεμο που δεν μπορείτε να κερδίσετε» είναι οι πρώτες λέξεις του γαλλόφωνου κουκουλοφόρου ο οποίος συνεχίζει λέγοντας ότι «Τη νίκη έχει υποσχεθεί σε εμάς ο δημιουργός μας, ο Κύριός μας».

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα δόθηκε νέο βίντεο από τις επιδρομές των γαλλικών αεροσκαφών Rafale που σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, έπληξαν κέντρο διοίκησης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Ταλ Άφαρ, περίπου 45 χλμ. δυτικά της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε γαλλική πηγή, σημειώνοντας ότι οι γαλλικές επιδρομές εξαπολύονται και από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, στην ανατολική Μεσόγειο.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 30χρονου Μοχάμεντ Αμπρινί που αναγνωρίστηκε ότι κυκλοφορούσε μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι, εξέδωσε η βελγική δικαιοσύνη. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ο άνδρας χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως “επικίνδυνος και ενδεχομένως οπλισμένος” και μάλιστα συστήνεται στους πολίτες να μην επέμβουν στην περίπτωση που τον εντοπίσουν, αλλά να ειδοποιήσουν αμέσως τις αρχές.Σε άπταιστα γαλλικά το νέο βίντεο των τζιχαντιστών- Αντιτρομοκρατικό ανθρωποκυνηγητό μέχρι την Ουγγαρία (vid)

Ανθρωποκυνηγητό και στην Ουγγαρία 

Η αντιτρομοκρατική αστυνομία της Ουγγαρίας έχει θέσει υπό κράτηση τέσσερις υπόπτους, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα κατευθύνονταν στη Βουδαπέστη με εκρηκτικά στο αυτοκίνητο τους, ενώ ανακάλυψαν κι ένα εργαστήριο κατασκευής βομβών.
Η αστυνομία, συνέλαβε άλλα δύο άτομα με πολυβόλα, πυρομαχικά και σιγαστήρες στο αυτοκίνητό τους, αλλά δεν είχε ξεκαθαριστεί ακόμα αν οι δύο ομάδες ήταν συνδεδεμένες και εάν πρόκειται για τζιχαντιστές.

Πηγή: Cnn, Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος