Συρία: Παιδιά πεθαίνουν από ασιτία στην πόλη Μαντάγια (vid)

Εικόνες που αφήνουν άφωνο όλο τον κόσμο από την αποκλεισμένη Μαντάγια στη Συρία κάνουν τον γύρο του κόσμου. Παιδιά σκελετωμένα από την πείνα, φωνάζουν με το βλέμμα τους για βοήθεια, καθώς παλεύουν κάθε μέρα με τον θάνατο.

Ακτιβιστές έδωσαν στην κυκλοφορία το βίντεο και αναφέρουν πως πρόκειται για εικόνες από τη Μαντάγια, όπου 40.000 άνθρωποι – μεταξύ τους και εκατοντάδες παιδιά – κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία.

Η πόλη της Συρίας βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Δαμασκό, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Η Μαντάγια ήταν κάποτε δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Σύρους. Τώρα είναι υπό πολιορκία και χιλιάδες άνθρωποι είναι για μήνες παγιδευμένοι χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό.

Ανάλογο το σκηνικό και στο Ζαμπαντάνι, ενώ στα βορειοδυτικά της χώρας άλλες δύο πόλεις, η Φουάα και η Κεφράγια – αποκλεισμένες από τους αντικαθεστωτικούς όμως – αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Από τον περασμένο Οκτώβριο έχει να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στις περιοχές αυτές, αναφέρει ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός και άλλες οργανώσεις. Προμήθειες που έχουν πια τελειώσει με τους κατοίκους να προσπαθούν να ζήσουν τρώγοντας φύλλα, γρασίδι, έντομα, ακόμη και γάτες και να μαζεύουν ότι μπορούν από τα σκουπίδια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-1
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΖΕΤΑ ΚΟΝΤΑΞΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος