Συρία: Βομβαρδισμός θέσεων του ΙΚ από την ρωσική αεροπορία – ΟΗΕ: Ζώνες κατάπαυσης του πυρός

Μειωμένες ήταν οι αεροπορικές επιχειρήσεις των ρωσικών μαχητικών εναντίον στόχων στο συριακό έδαφος. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η Πολεμική αεροπορία έπληξε 32 στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές στις επαρχίες της Δαμασκού, της Ιντλίμπ, της Χάμα, του Χαλεπιού και του Ντέιρ Εζόρ.

Η μείωση των βομβαρδισμών είναι «αποτέλεσμα της επίθεσης των συριακών ενόπλων δυνάμεων, η οποία τροποποιεί τη γραμμή του μετώπου με τους τρομοκράτες του ΙΚ», εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στρατηγός Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι η Μόσχα δεν προμηθεύει με όπλα τους Κούρδους αντάρτες της Συρίας.

O OHE εκτιμά ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις περιοχές στη Συρία όπου θα μπορούσε να υπάρξει τοπική κατάπαυση του πυρός και ελπίζει ότι η πρόσφατη κλιμάκωση του πολέμου θα δημιουργήσει μια ευκαιρία για πολιτικές συνομιλίες, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Γιαν Ελίασον.

Την ίδια ώρα η Ρωσία δήλωσε έτοιμη να συνεργαστεί με όλες τις “εποικοδομητικές δυνάμεις”, ανάμεσά τους οι Κούρδοι, για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ.

Παράλληλα, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι υπήρξε προσέγγιση στις θέσεις της Ρωσίας και των ΗΠΑ για την ασφάλεια των πτήσεων πάνω από τη Συρία, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν χθες, μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο αξιωματούχος Ιγκορ Κονασένκοφ πρόσθεσε ότι ρώσοι και ισραηλινοί πιλότοι έχουν αρχίσει ασκήσεις για την εγγύηση των ασφαλών πτήσεων πάνω από τη Συρία.

Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Κεμάλ Αϊντίν δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Μόσχα, ότι ρωσικά και τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη είχαν 13 επικίνδυνες εμπλοκές από την 3η Οκτωβρίου ως τη 10η Οκτωβρίου κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Ο Αϊντίν προειδοποίησε ότι τα επεισόδια αυτά μπορεί να πλήξουν τις σχέσεις της Τουρκίας και της Ρωσίας, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος