Σκληρή επίθεση Μόσχας κατά Βερολίνου για συνωμοσία εναντίον των ρωσικών ΜΜΕ

“Γερμανοί πολιτικοί, αξιωματούχοι ασφαλείας και ΜΜΕ έχουν συνωμοτήσει κατά των ρωσικών μέσων στη χώρα, την ίδια στιγμή που στο Βερολίνο παραβλέπουν τις προσπάθειες των δικών τους μέσων να επηρεάσουν τις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας”. Αυτό δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Η Ρωσίδα διπλωμάτης επέστησε την προσοχή της και στη δήλωση του γραμματέα Tύπου της Γερμανικής Ένωσης Δημοσιογράφων Χέντρικ Ζέρνερ, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι του RT «αποχαιρέτησαν την κριτική και ανεξάρτητη δημοσιογραφία και συμμετέχουν στην αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας».

Σχολιάζοντας το βαρύ κλίμα που όπως η Μόσχα υποστηρίζει, επικρατεί στη Γερμανία, η Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε “πως θα μιλούσα ακόμη και για τη συνωμοσία Γερμανών αξιωματούχων ασφαλείας, πολιτικών και μέσων ενημέρωσης απέναντι στο RT. Εξάλλου, το κλείσιμο τραπεζικών λογαριασμών, απαιτεί άρνηση λήψης άδειας για δορυφορική μετάδοση, πίεση στα γειτονικά κράτη με την απαίτηση να μην να εκδώσει άδεια, η παρενόχληση έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος επιρροής από γερμανικά ΜΜΕ καθώς και τη Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων”.

Aπό τα πυρά της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, δεν γλίτωσε ούτε η Deutsche Welle την οποία και κατηγόρησε πως πραγματοποιεί παράνομες ενέργειες στο εσωτερικό της Ρωσίας και συγκεκριμένα απόπειρες επιρροής στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας. Μάλιστα υποστήριξε πως “υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις για απόπειρες επιρροής των γερμανικών κρατικών καναλιών στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και της ρωσικής κοινής γνώμης σε αντίθεση με την εφήμερη δημαγωγία των Γερμανών εκπροσώπων στο RT».

Τέλος η Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε πως “ο ελεύθερος ανταγωνισμός στη Δύση έχει σχεδόν απαγορευτεί. Αυτό το βλέπαμε στον αθλητισμό, την οικονομία, τη γεωπολιτική. Τώρα και στη δημοσιογραφία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος