Σοκάρει η διπλή δολοφονία στη Βιρτζίνια

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της διπλής δολοφονίας στη Βιρτζίνια. Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Κογκρέσο να νομοθετήσει προκειμένου να τεθεί ένα πλαίσιο στην πώληση και τη χρήση όπλων. Η δημοσιογράφος Alison Parker και ο κάμεραμαν Adam Ward του τηλεοπτικού καναλιού WDBJ7, έπεσαν νεκροί όταν ο 41χρονος Vester Flanagan πρώην συνάδελφος των θυμάτων, τους πυροβόλησε εν ψυχρώ. Ο Αφροαμερικανός δράστης αυτοπυροβολήθηκε λίγες ώρες μετά την αποτρόπαια πράξη του την ώρα που τον καταδίωκαν οι αστυνομικοί.

Τη θλίψη του για την τραγωδία, εξέφρασε ο Josh Earnest, ο εκπρόσωπος του προέδρου Barack Obama. “Το Κογκρέσο θα μπορούσε να λάβει “λογικά” μέτρα για να περιοριστούν αυτού του είδους τα δράματα που πλέον έχουν γίνει “πολύ συχνά” στις ΗΠΑ”, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016 και πρώην ΥΠΕΞ Hillary Clinton, τόνισε ότι “θα πρέπει να αναλάβουμε δράση και να σταματήσουμε τη βία, δεν γίνεται να περιμένουμε άλλο”.

Σε μήνυμά που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η Clinton (@HillaryClinton) ανέφερε ότι “προσεύχεται για τις οικογένειες των θυμάτων”, του Adam Ward και της Alison Parker.

Ο δράστης είχε συντάξει ένα ασυνάρτητο μανιφέστο που το έστειλε με φαξ στο τηλεοπτικό κανάλι ABC News για να εκφράσει την απελπισία που αισθανόταν ως μαύρος και ομοφυλόφιλος άνδρας αλλά και την οργή του μετά τη σφαγή στην εκκλησία του Τσάρλεστον, πριν από περίπου δύο μήνες.

Το κανάλι έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το κείμενο και συνόψισε το περιεχόμενό του στον ιστότοπό του.

Ο συγγραφέας του μανιφέστου δηλώνει ότι βασανιζόταν από “διακρίσεις, σεξουαλική παρενόχληση και καψόνια στη δουλειά”. Σύμφωνα με το ABC, ισχυρίζεται ότι δεχόταν επιθέσεις από μαύρους άνδρες και από λευκές γυναίκες και αφηγείται ότι ήταν θύμα επιθέσεων επειδή “είναι ένας μαύρος, ομοφυλόφιλος άνδρας”.

Στο κείμενο, που φέρεται ότι έχει γραφτεί από τον “Βryce Williams” –το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στη δουλειά του, ο Vester Flanagan υποστηρίζει ότι σ’ αυτό το συναίσθημα εξοστρακισμού προστέθηκε έντονη οργή μετά τη σφαγή στο Τσάρλεστον, τον Ιούνιο.

“Αυτό που με οδήγησε να χάσω τον έλεγχο ήταν οι δολοφονίες στην εκκλησία” γράφει, αναφερόμενος στη σφαγή της 17ης Ιουνίου, όταν ένας νεαρός υπέρμαχος της ανωτερότητας των λευκών άνοιξε πυρ και σκότωσε εννέα πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για να μελετήσουν τη Βίβλο.

Οι δολοφονίες σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης, την ώρα που τα δύο θύματα, πραγματοποιούσαν συνέντευξη της προέδρου του εμπορικού συλλόγου της τουριστικής περιοχής, Bridgewater Lake, Vicki Gardner, με θέμα τη θερινή περίοδο και τις τουριστικές υποδομές.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου τραυματίσθηκε σοβαρά, αλλά η ζωή της δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Ο ένοπλος βιντεοσκόπησε την πράξη του και ανέβασε τις εικόνες σε δύο λογαριασμούς, στο Twitter (ως @bryce_williams7) και στο Facebook, από όπου όμως άμεσα αφαιρέθηκαν τα βίντεο.

Πηγές: CNNWDBJ 7ABC News

Σχετική είδηση: Νεκρός ο ύποπτος για τις δολοφονίες δύο δημοσιογράφων στη Βιρτζίνια

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος