Σομαλία: Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο της Μογκαντίσου

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο του ξενοδοχείου Jazeera στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Ο αριθμός των τραυματιών παραμένει αδιευκρίνιστος. Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ.

Η αλ Σαμπάμπ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων και άλλων στόχων στην πρωτεύουσα στην προσπάθειά της να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της χώρας.

«Εμείς βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση», ανακοίνωσε ο σεϊχης Αμπντιάσις Αμπού Μουσάμπ, ο εκπρόσωπος στρατιωτικών επιχειρήσεων της Αλ Σαμπάμπ, στο Ρόιτερς τονίζοντας ότι η οργάνωση είχε στόχο «εχθρούς», όπως τα μέλη της δύναμης AMISOM της Αφρικανικής Ένωσης και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Όπως διευκρίνισε η βόμβα ήταν απάντηση στις επιθέσεις εναντίον της Αλ Σαμπάμπ από την δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης και από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Το ξενοδοχείο Jazeera που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο συχνά καταλύουν διπλωμάτες έχει γίνει και ξανά στόχος φονταμενταλιστών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι εθνικότητες των θυμάτων. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται μέλη του προσωπικού ασφαλείας του ξενοδοχείου.

Πηγή ΑΜΠΕ, Reuters, BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος