Σομαλία: Βομβιστική επίθεση σε εστιατόριο την παραμονή των εκλογών

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Σομαλία την παραμονή των τοπικών εκλογών. Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην πόλη Beledweyne, σε ένα γνωστό εστιατόριο, από πολιτικούς και τοπικούς αξιωματούχους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι ένας από τους νεκρούς ήταν υποψήφιος στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Σομαλίας, οι οποίες έπρεπε να ολοκληρωθούν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι μαχητές της Αλ Σαμπάμπ (Al-Shabab) παραδέχτηκαν ότι πραγματοποίησαν την επίθεση. Η ισλαμική ομάδα πολεμά τη σομαλική κυβέρνηση για περισσότερο από μια δεκαετία και διατηρεί ένα προπύργιο σε πολλές περιοχές της χώρας. Έχει αυξήσει τις επιθέσεις πρόσφατα, με άλλες δύο εκρήξεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στο Beledweyne ενόψει του πρώτου γύρου ψηφοφορίας για τις βουλευτικές έδρες. 

Η εκλογική διαδικασία της Σομαλίας έχει καθυστερήσει, μετά από μήνες πολιτικών συγκρούσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Οι εκλογές πρόκειται να ολοκληρωθούν στις 25 Φεβρουαρίου, δύο μήνες αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό, αναφέρει το BBC.

Η διαδικασία περιλαμβάνει πρεσβύτερους της φυλής και άλλους αντιπροσώπους που εκλέγουν νομοθέτες στο εθνικό κοινοβούλιο, οι οποίοι από την πλευρά τους θα εκλέξουν ένα πρόεδρο.

Πηγή: abcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος