Στα Κατεχόμενα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Στα κατεχόμενα έφτασε αργά το βράδυ της Πέμπτης (15/04/21) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η επίσκεψη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης ωστόσο μετατέθηκε για αργότερα λόγω της συνάντησης με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην Αγκυρα.

“Για να υπερασπιστούμε την Εθνική μας υπόθεση με ένα νέο όραμα”, έγραψε στο Twitter, αποκαλώντας το ψευδοκράτος Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

«Αξιολογήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο. Συζητήσαμε την προετοιμασία για την 5+1 συνάντηση. Πάντα θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τον εθνικό στόχο για την Κύπρο και θα εργαζόμαστε από κοινού για λύση δύο κρατών», αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κος Τσαβούσογλου συνεχίζει στα κατεχόμενα τις επαφές του στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άτυπη πενταμερή της Γενεύης σε μιάμιση βδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πραγματοποιείται στην Πάφο, η τετραμερής συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με πλήρως θετική ατζέντα, στη βάση της ασφάλειας και τη σταθερότητας της Ανατολικής Μεσογείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος