Στην Κούβα η ιστορική συνάντηση Πάπα και Πατριάρχη Μόσχας

Χίλια χρόνια από το “Μεγάλο Σχίσμα” του 1054, οι επικεφαλής των μεγαλύτερων Εκκλησιών Ανατολής και Δύσης, ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο Πάπας Φραγκίσκος,  πραγματοποιούν ιστορική συνάντηση στην Κούβα. Το κοινό μήνυμα μάλιστα είναι ότι οι διαφορές δεν έχουν θέση στη σημερινή πραγματικότητα, όταν οι Χριστιανοί βρίσκονται υπό διωγμό στη Μέση Ανατολή, στη βόρεια και στην κεντρική Αφρική.

Οι δύο πλευρές προετοίμαζαν τη συνάντηση επί δύο δεκαετίες, αναφέρουν ρωσικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία μάλιστα, η ιστορική συνάντηση στο διεθνές αεροδρόμιο της Αβάνας, “δεν αποκλείεται να αναθερμάνει και τις διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας και Δύσης”.

Στα επίσημα ανακοινωθέντα τόσο του Πατριαρχείου Μόσχας όσο και της Αγίας ‘Εδρας, καταγγέλεται το Ισλαμικό Κράτος για τις ωμότητες κατά Χριστιανών στη Συρία και στο Ιράκ.

Η Κούβα, προτιμήθηκε ως τόπος της ιστορικής συνάντησης , έναντι της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, καθώς έχει συμβολική σημασία για τον Χριστιανισμό στη Λατινική Αμερική, τονίζουν αναλυτές.

Μετά από την Κούβα, ο Πατριάρχης Ρωσίας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος θα συνεχίσει, με περιοδεία στο Μεξικό, την Χιλή και την Παραγουάη.

ΠΗΓΗ:Russia Today

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος