Στις 19:00 η ομιλία Ζελένσκι στο βρετανικό κοινοβούλιο

Στις 19:00 ώρα Ελλάδος, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθυνθεί μέσω βιντεοκλήσης από το Κίεβο στους Βρετανούς βουλευτές, επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Σερ Λιντσει Χοιλ.

Την ομιλία αυτή εκτιμάται ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος θα την χρησιμοποιήσει για να ζητήσει ενίσχυση του αμυντικού εξοπλισμού και να επιμείνει στη επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη χώρα του.

Επιπλέον ο βρετανός πρωθυπουργός θα υποδεχτεί σήμερα στη Νταουνιγκ Στριτ τους ηγέτες της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας στο πλαίσιο των έντονων διπλωματικών προσπαθειών που έχει ξεκινήσει με ξένους ηγέτες για να οικοδομηθεί ένα ενιαίο μέτωπο κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Χθες το βράδυ ο Μπόρις Τζονσον μίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, όπου συμφώνησαν να διατηρήσουν την πίεση στη Ρωσία διπλωματικά και οικονομικά.

«Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος μας πρέπει να είναι να διασφαλίσουμε την αποτυχία του Πούτιν σε αυτήν την επιθετική ενέργεια κατά της Ουκρανίας».

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος