Στον παγωμένο κλοιό του “Τζόνας” οι ΗΠΑ – Εντεκα πολιτείες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (vid)

Έντεκα πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ, καθώς η χιονοθύελλα Τζόνας κάνει την επέλαση της με σφοδρές χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, αισθητά εντονότερη απ’ όσο εκτιμούσαν αρχικά οι μετεωρολόγοι. Πλήττει περιοχές από το Αρκάνσας στα νότια μέχρι τη Μασαχουσέτη στα βορειοανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει έως και 85 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στην Ουάσινγκτον το χιόνι έχει φτάσει ήδη στο ένα μέτρο και οι μετεωρολόγοι αναμένουν θερμοκρασίες στους -10 βαθμούς Κελσίου. Στη Νέα Υόρκη, έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων εκτός των πυροσβεστικών και των ασθενοφόρων.

Στον παγωμένο κλοιό του “Τζόνας” οι ΗΠΑ – Εντεκα πολιτείες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (vid)Δεκάδες ατυχήματα έχουν σημειωθεί λόγω της επικίνδυνης ολισθηρότητας με αποτέλεσμα 9 θανάτους, ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Η κατάσταση ακόμη και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για όποιον θέλει να μετακινηθεί.

Σε αυτοκινητόδρομο του Κεντάκι οδηγοί αποκλείστηκαν για πάνω από 20 ώρες εξαιτίας της χιονοθύελλας. Οι ουρές έφτασαν τα 50 χιλιόμετρα. Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί ενώ οι αρχές προειδοποιούν συνεχώς πως δεν πρέπει να γίνονται άσκοπες μετακινήσεις, είτε με τα πόδια είτε με τα αυτοκίνητα…

Τα εκχιονιστικά δουλεύουν συνεχώς και πάλι η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται καθώς η χιονόπτωση είναι συνεχής. Εδώ και δύο μέρες τα ράφια των καταστημάτων έχουν σχεδόν αδειάσει, ενώ έχουν ακυρωθεί όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί το σαββατοκύριακο σε Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Στα παράλια εκφράζονται φόβοι και για πλημμύρες τις επόμενες ώρες. Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η φωτογραφία που έστειλαν οι αστροναύτες από τον διεθνή διαστημικό σταθμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε λευκό χρώμα.

Πηγή ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος