Στους 130 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στις επιθέσεις του Παρισιού (vid)

O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο απολογισμός των επιθέσεων που διέπραξαν οι τζιχαντιστές στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου ανήλθε στους 130 νεκρούς, καθώς ένας τραυματίας που νοσηλευόταν υπέκυψε στα τραύματά του.

Εξάλλου, νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Την Παρασκευή το πρωί οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι, στο διαμέρισμα που έγινε η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σεντ Ντενί την Τετάρτη, και η οποία άφησε νεκρό τον αποκαλούμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, βρέθηκε και τρίτο πτώμα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πάντως, σε αντίθεση με όσα πίστευαν αρχικά οι αστυνομικοί, η εξαδέλφη του φερόμενου ως εγκεφάλου των επιθέσεων στο Παρίσι, Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, η οποία σκοτώθηκε στην επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων την Τετάρτη, δεν ήταν βομβίστρια αυτοκτονίας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο Σεντ Ντενί, οι ερευνητές είχαν δηλώσει ότι ένα πρόσωπο που βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα, ανατινάχτηκε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο. Η αστυνομία πίστευε μέχρι τώρα ότι επρόκειτο για μια γυναίκα. Σύμφωνα με την πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, στην πραγματικότητα ο καμικάζι ήταν ένας άνδρας.

Το θρίλερ περιπλέκεται καθώς άγνωστη παραμένει η ταυτότητα του τρίτου τρομοκρτάτη και βομβιστή αυτοκτονίας, με τις αρχές να ερευνούν αν πρόκειται για τον νούμερο ένα καταζητούμενο αυτή τη στιγμή, Σαλέχ Αμντελσλάμ.

Νωρίτερα, η γαλλική αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία του στην οποία είναι μεταμφιεσμένος, με περούκα και γυαλιά. Πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως πλέον κυκλοφορεί με αυτή την εμφάνιση και με το όνομα Γιασίν Μπαγκλί.

Την περασμένη Τρίτη, οι γαλλικές αρχές που παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της 26χρονης Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, την είχαν δει να μπαίνει μαζί με τον Αμντελχαμίντ Αμπαούντ στο κτίριο στο Σεν Ντενί. Η κρίσιμη πληροφορία οτι ο εγκέφαλος των επιθέσεων βρίσκεται στη Γαλλία και όχι στη Συρία ήρθε από χώρα “εκτός Ευρώπης.” Εκτιμάται ότι επροκειτο για το Μαρόκο.

Υπό κράτηση στο Μαρόκο βρίσκεται από τον περασμένο μήνα ο αδελφός του Αμπαούντ, Γιασίν. Δεν είναι σαφές αν ο Γιασίν έχει σχέσεις με τον πυρήνα της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην Ευρώπη.

Πηγή: ΕΡΤ1, Α’Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος