Συνάντηση ΥπΕς Ιταλίας-Τουρκίας στην Άγκυρα: Εντατικοποίηση της συνεργασίας για μεταναστευτικό και καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα η Ιταλίδα Υπουργός Εσωτερικών, Luciana Lamorgese, συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας, Suleyman Soylu.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου του Ιταλικού ΥπΕς, η Υπουργός Lamorgese επιβεβαίωσε στον ομόλογό της τη δέσμευση της Ιταλικής Κυβέρνησης για εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών σε θέματα ελέγχου των παράτυπων μεταναστευτικών ροών και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

“Είναι σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ενισχύσουμε την ανταλλαγή πληροφοριών για την ολοένα και αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των εγκληματικών οργανώσεων που εκμεταλλεύονται τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές” υπογράμμισε η Ιταλίδα Υπουργός, η οποία ευχαρίστησε τον ομόλογό της για την αδιάκοπη δράση πρόληψης που διεξάγεται στα σημεία αναχώρησης των δρομολογίων του λεγόμενου ‘θαλάσσιου διαδρόμου Τουρκίας-Ιταλίας’.

Όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τον έλεγχο των ‘ξένων μαχητών’ (foreign fighters), και υπό το πρίσμα της πρόσφατης τεχνικής συνάντησης μεταξύ των Αστυνομικών εμπειρογνωμόνων των δύο Χωρών – ο Τούρκος Υπουργός Soylu επανέλαβε την ανάγκη να γίνει η συμφωνία για ένα ποιοτικό άλμα στην διμερή συνεργασία, εντείνοντας επίσης την ανταλλαγή πληροφοριών για το μέτωπο της καταπολέμησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Ο τρίτος άξονας συνεργασίας που αποτέλεσε αντικείμενο της σημερινής συνάντησης αφορούσε την ανταλλαγή πληροφοριών και την ανάγκη εντατικοποίησης των κοινών Αστυνομικών επιχειρήσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών holding εμπόρων ναρκωτικών.

Η Ιταλίδα Υπουργός Lamorgese προσκάλεσε για άλλη μια φορά στη Ρώμη τον Τούρκο ομόλογό της Soylu, ο οποίος ήδη πραγματοποίησε αποστολή στο Ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών στις 18 Νοεμβρίου 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος