Τέλος στις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι ζητά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Με την έκδηλη  της ‘Ανγκελα Μέρκελ,  που κατήγγειλε  από την ‘Αγκυρα ότι  δεκάδες χιλιάδες Σύριοι εγκαταλείπουν το Χαλέπι εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών και συγκεντρώνονται στα τουρκικά σύνορα,  ευθυγραμμίζεται ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ως άμεση συνέπεια της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας, το φονικό καθεστώς Άσαντ κερδίζει έδαφος, η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση χάνει έδαφος και περισσότεροι πρόσφυγες φεύγουν κατά χιλιάδες προς την Τουρκία και την Ευρώπη“, τονίζει ο Ντόναλντ Τουσκ.

Απορρίπτει τις καταγγελίες το Κρεμλίνο

“Δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις” για θανάτους αμάχων από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, αντιδρώντας στις επικρίσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ..  Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ  χαρακτήρισε “λανθασμένες και παράλογες” τις κατηγορίες που διατύπωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον οποίο η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει “κράτος- εν κράτει” για τον επί μακρόν σύμμαχό της,  Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Ο ευρωπαϊκός Τύπος αναλύει την επίσκεψη Μέρκελ στην Αγκυρα

Συμφωνία Τουρκίας- Γερμανίας για την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών από Συρία βλέπει η βελγική εφημεριδα De Standaard, υπογραμμίζοντας την αρνητική στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου απέναντι στους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι.

Την εκτίμηση ότι επειδή οι χώρες της ΕΕ είναι τόσο διχασμένες για το προσφυγικό, η Μέρκελ προχωρά σε διμερείς διευθετήσεις προσβλέποντας στη δημιουργία μιας «συμμαχίας των προθύμων» για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, διατυπώνει με τη σειρά της η De Morgen.

Την τακτική του «σκωτσέζικου ντους» ακολουθεί η Τουρκία απέναντι στην διχασμένη ΕΕ υποστηρίζει από την πλευρά της η De Tijd, αναφερόμενη στο κλείσιμο των συνόρων με την Συρία..

«Είναι εύκολο να κατηγορούμε την Ελλάδα, τον πιο αδύναμο κρίκο, η οποία έχει αποδυναμωθεί ακόμα περισσότερο από ένα σχέδιο σωτηρίας από τη λιτότητα το οποίο έχει μετατραπεί σε φιάσκο», γράφει στο κύριο άρθρο της η Le Soir , καλώντας την Ευρώπη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην πηγή του μέσω διαπραγματεύσεων στην ίδια τη Συρία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ,ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος