Tesla: Τρεις μισθούς στους Ουκρανούς υπαλλήλους που θα πολεμήσουν στο μέτωπο

Μισθοί τριών μηνών θα δοθούν στους Ουκρανούς εργαζόμενους της Tesla στους οποίους ζητήθηκε να γυρίσουν για να πολεμήσουν στην πατρίδα τους. Σύμφωνα με το CNBC, το σχετικό εταιρικό mail ενημέρωσης που εστάλη προ ημερών στους υπαλλήλους της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Στο email αυτό, ωστόσο, δεν καθίσταται σαφές αν αφορά και τους εργαζομένους στη Βόρεια Αμερική ή αλλού.

Όπως γνωστοποιήθηκε, μετά το πέρας τού τριμήνου, η εταιρεία θα επανεκτιμήσει την κατάσταση σχετικά με το ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία και να αποφασίσει πώς θα λειτουργήσει ακολούθως.

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε καλέσει σε μερική επιστράτευση τον Φεβρουάριο, εν αναμονή της εισβολής.

Στο εν λόγω e-mail εκφράζονται ευχαριστείες προς τους υπαλλήλους της Tesla για τη βοήθειά τους στη SpaceX, στο πλαίσιο της μεταφοράς της υπηρεσίας δορυφορικού ίντερνετ στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα Ενέργειας της Tesla συναρμολόγησε και παρείχε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας ιόντων λιθίου, τα γνωστά ως Tesla Powerwalls, για τη λειτουργία του εξοπλισμού Starlink στην Ουκρανία.

Όπως είχε κάνει γνωστό πριν από μερικές ημέρες ο Ουκρανός πρόεδρος, η χώρα του θα λάβει περαιτέρω βοήθεια με άλλο ένα πακέτο δορυφορικών συσρτημάτων Starlink της SpaceX, προκειμένου να διατηρηθεί η πρόσβαση στο ίντερνετ και η επικοινωνία στη χώρα.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η νέα αυτή αποστολή θα αφορά τις «κατεστραμμένες πόλεις», εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον διευθύνοντα σύμβουλο της SpaceX για τη βοήθεια. «Του είμαι ευγνώμων γιατί υποστηρίζει την Ουκρανία με λόγια και με πράξεις», πρόσθεσε.

Πηγή: CNBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος