Τοίχος “κατά της τρομοκρατίας” υψώνεται εντός των τειχών της Ιερουσαλήμ

Με το πιστόλι που άρπαξε από τα χέρια Ισραηλινού στρατιώτη, τον οποίο μαχαίρωσε θανάσιμα, άνοιξε πυρ ο δράστης της δεύτερης σε μια εβδομάδα ένοπλης επίθεσης με στόχο στάση λεωφορείου στο Ισραήλ.

Δύο νεκρούς (έναν Ισραηλινό στρατιώτη και τον Παλαιστίνιο δράστη), καθώς και έντεκα τραυματίες, άφησε το νέο μακελειό, που συντάραξε την ισραηλινή πόλη Μπιρσίμπα.

Για «τρομοκράτη» που εκτός από μαχαίρι ήταν εφοδιασμένος με χειροβομβίδα κάνει λόγο η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, σύμφωνα με την οποία « παρά τα σκληρά μέτρα ασφαλείας στο Ισραήλ, οι επιθέσεις με όπλα διαδέχονται τις δεκάδες από τις αρχές Οκτωβρίου επιθέσεις με μαχαίρια».
Τοίχο που θα φθάνει σε μήκος τα 300 μέτρα άρχισε να υψώνει η ισραηλινή αστυνομία στην ανατολική Ιερουσαλήμ, χαρακτηρίζοντας το μέτρο «προσωρινό αλλά αναγκαίο».

Οι αντιδράσεις για τον φράχτη ξεκίνησαν από τη «Σιωνιστική Ενωση», το μεγαλύτερο κόμμα της ισραηλινής αντιπολίτευσης, η οποία κατήγγειλε τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, ότι παραβίασε τη δέσμευση για αδιαίρετη Ιερουσαλήμ κόβοντας την στη μέση, για να διαχωρίσει τον εβραϊκό οικισμό Αρμόν Χανετσίβ, από την αραβική συνοικία Τζαμπάλ Μουκάμπερ που θεωρείται προπύργιο τρομοκρατών.

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση που η Γαλλία καταθέτει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και προβλέπει αποστολή διεθνών παρατηρητών στον ιερό ,τόσο για τους Εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους, λόφο της ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Το status quo σχετικά με το τέμενος Αλ Ακτσά, ή Ορος του Ναού, δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι , που αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος