Την ανακατάληψη της πόλης Κουντούζ ανακοίνωσαν οι αφγανικές αρχές

Ο αφγανικός στρατός ξαναπήρε τον έλεγχο της βόρειας στρατηγικής πόλης Κουντούζ από τους Ταλιμπάν, μετά από ολονύκτιες σφοδρές μάχες, όπως ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τρεις ημέρες μετά την απώλεια της επαρχιακής πρωτεύουσας σε μια μεγάλη ήττα για την Καμπούλ και τους αμερικανούς συμμάχους της.

“Οι αφγανικές ειδικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον την πόλη της Κουντούζ”, δήλωσε ο Σεντίκ Σεντίκι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Αγιούμπ Σαλάνγκι δήλωσε ότι η Κουντούζ, την οποία είχαν καταλάβει οι ισλαμιστές αντάρτες από τη Δευτέρα, ανακαταλήφθηκε κατά τη διάρκεια “ειδικής επιχείρησης”.
Σύμφωνα με κάτοικο, σποραδικές μάχες μαίνονται ακόμη και σήμερα σε ορισμένες συνοικίες ενώ νεκροί Ταλιμπάν κείτονται στους δρόμους της πόλης.

Ωστόσο, λεπτομέρειες για την ολονύκτια επιχείρηση αντεπίθεσης του στρατού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές και δεν είναι σαφές ποιες περιοχές της πόλης είναι υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Οι Ταλιμπάν εγκατέλειψαν την πόλη και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εκκαθάρισης. Στις ολονύκτιες μάχες 150 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στις μάχες από την Τετάρτη, ενώ τα νοσοκομεία στην Κουντούζ έχουν περιθάλψει σχεδόν 340 τραυματίες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος