Τυνησία: Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας μετά από την γενίκευση της κοινωνικής αναταραχής

Οι αρχές κήρυξαν σήμερα νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Τυνησία, έπειτα από πολλές ημέρες μιας κοινωνικής αμφισβήτησης που ξεκίνησε από τις φτωχές κεντρικές περιοχές της χώρας για να επεκταθεί σε πολλές πόλεις της.

“Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη, με εξαιρέσεις τις περιπτώσεις επείγουσας ιατρικής ανάγκης και τα πρόσωπα που εργάζονται τη νύκτα”, διευκρίνισε το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο κάλεσε “όλους τους πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας”.

Οι αρχές είχαν απευθύνει προηγουμένως έκκληση για ηρεμία, καθώς η αμφισβήτηση συνεχίζεται και 16 πρόσωπα έχουν συλληφθεί σε σχέση με “λεηλασίες” σε μια λαϊκή συνοικία σε δυτικό προάστιο της Τύνιδας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χωροφυλακής.

Πέντε χρόνια μετά την επανάσταση του 2011, το κίνημα αυτό εναντίον της φτώχειας και υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο ξεκίνησε από τη φτωχή περιφέρεια Κασρίν (κεντρική Τυνησία) μετά το θάνατο, το περασμένο Σάββατο, ενός νεαρού ανέργου, έχει επεκταθεί σε πολλές πόλεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος