Τουρκία: Ψεύτικα σωσίβια για πρόσφυγες έφτιαχναν μαυραγορίτες – Στο παράνομο εργαστήριο δούλευαν παιδιά προσφύγων (vid)

Επιδρομή της τουρκικής αστυνομίας σε παράνομη βιοτεχνία στη Σμύρνη, κατέληξε στην κατάσχεση εκατοντάδων επικίνδυνων σωσίβιων που επρόκειτο να φορέσουν πρόσφυγες στο διάπλου του Αιγαίου.

Τραγική απόδειξη για το πώς η μαύρη οικονομία της Τουρκίας επωφελείται από τη μαζική εισροή προσφύγων από τη Συρία, χαρακτηρίζει το δίκτυο RT την επιδρομή , κατά την οποία αποκαλύφτηκε και η εκμετάλλευση παιδιών από τη Συρία.

Δύο μικρά κορίτσια βρέθηκαν να εργάζονται , μεταξύ των τεσσάρων υπαλλήλων, στο παράνομο εργαστήριο, στην επαρχία της Σμύρνης.

Τα πλαστά σωσίβια που κατασχέθηκαν είναι 1.263, όλα φτιαγμένα από ευτελή υφάσματα, ακόμη και  ρετάλια από τέντες, με κακή αντοχή στο νερό.

Η παράνομη κατασκευή και πώληση των εν λόγω κακής ποιότητας προϊόντων, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στις 3,771 πνιγμούς προσφύγων στη Μεσόγειο, τονίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο προσθέτοντας ότι δεν είναι τυχαίο που το παράνομο εργαστήριο λειτουργούσε στη Σμύρνη, η οποία είναι κομβικό σημείο για την προσφυγική ροή.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ψεύτικα σωσίβια πωλούνται για λιγότερο από 30 τουρκικές λίρες ($ 10), σε σύγκριση με τις 75 λίρες ($ 25), που κοστίζει ένα γιλέκο σχεδιασμένο αληθινά για να σώζει ζωές.
Στην Τουρκία παραμένουν περίπου 2,2 εκατομμύρια πρόσφυγες της Συρίας.

ΠΗΓΗ:RT

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος