Τουρκία: Συλλήψεις ύποπτων για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Τουρκία συνέλαβε 20 άτομα, ύποπτα για συμμετοχή στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη νοτιοδυτική επαρχία της Αττάλειας, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύντομα η σύνοδος κορυφής της G20.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ihlas ανέφερε ότι, οι επιδρομές της αστυνομίας διεξήχθησαν ταυτόχρονα σε τρεις συνοικίες της Αττάλειας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν δύο Ρώσοι και δύο γυναίκες.

Έπειτα από μήνες πίεσης των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, η Άγκυρα δέχτηκε το περασμένο καλοκαίρι να ενταχθεί στον υπό τις ΗΠΑ στρατιωτικό συνασπισμό κατά του ΙΚ. Τον Ιούλιο η Άγκυρα ορκίστηκε να καταπολεμήσει τους τζιχαντιστές και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις εναντίον των εξτρεμιστών ισλαμιστών θα συνεχιστούν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του προτίθεται να διενεργήσει “μέσα στις επόμενες ημέρες” στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ, χωρίς να διευκρινίσει τον χαρακτήρα της επιχείρησης.

Η Αττάλεια θα φιλοξενήσει την ετήσια σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 20 πλουσιότερων χωρών του πλανήτη στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Η ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνει θέματα που έχουν σχέση με την τρομοκρατία και την καταπολέμηση του ΙΚ. Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένονται επίσης στο τουρκικό θέρετρο για τη σύνοδο κορυφής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος